1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Turist olarak geldi, 18 ay cezaevine gönderildi
Turist olarak geldi, 18 ay cezaevine gönderildi

Turist olarak geldi, 18 ay cezaevine gönderildi

11, 5 gram eroin davası

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkeye Eylül 2014 tarihinde turist olarak giriş yapmaya çalışırken 11,5 gram eroin türü uyuşturucu madde ile tespit edilerek yargılanan sanık Kadir Zerzele, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

8 Eylül günü ithal ettiği uyuşturucu maddelerle yakalanan ve cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan Zerzele, dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve Savunma Makamı hazır bulundu.

“Eroin türü en ağır türlerden”

Heyet adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığı kendi ikrarı ve İddia Makamı’nın ileri sürdüğü olgular ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunup mahkum edildiğini açıkladı. Yargıç,  toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu illetinin, kamu vicdanını etkileyen suç türlerinden olduğunu belirtti. Toplumu rahatsız eden bu tür suçlara etkin ve caydırıcı cezalar verilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Esendağlı, uyuşturucu miktarı kadar türünün de önemli olduğuna ve bu davadaki ‘eroin’ türü uyuşturucunun madde bağımlılığı açısından ağır türlerinden olduğuna değindi. Melek Esendağlı, sanığın sabıksız oluşunu, tedavi olmaya karar verdiğini, söz konusu uyuşturucunun ticaretini yapmayarak kendi içimi için kullandığına dikkat çekerek, sanığın hapislik cezasının süresi belirlenirken tüm olguları göz önünde bulundurarak, oy birliğe ile sanık Kadir Zerzele’nin 18 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.

 

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur