1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Turanlı: “Hayatımdan dahi endişe ediyorum”
Turanlı: “Hayatımdan dahi endişe ediyorum”

Turanlı: “Hayatımdan dahi endişe ediyorum”

Emrullah Turanlı, Tahsin Ertuğruloğlu tartışması sürüyor…

A+A-

Emrullah Turanlı, Tahsin Ertuğruloğlu tartışması sürüyor…

GENÇ TV’de Aysu Basri Akter’in konuğu olan Ercan Havaalanı İşletmecisi Emrullah Turanlı, ‘durumunun çok vahim’ olduğuna işaret etti, ‘Hayatından dahi endişe ettiğini’ ifade etti.

Turanlı’nın ifadeleri şöyle:

“Çok vahim bir durumdayım. Hayatımdan dahi endişe ediyorum.

Sayın Bakan gazetelere yaptığı açıklamalarda kendisine rüşvet teklif ettiğimi söylemiş. Ben size rüşvet teklif etmişsem benim hakkımda dava açmanız lazımdı. Benim size açtığım gibi. Hukuk mahkemeleri orada.

Hayatım boyunca rüşvetle kavga eden bir iş adamıyım.

Sayın Bakan Kıbrıs’ta güveneceği kimse olmadığını söylüyor.

Bunlar çok vahim şeylerdir, endişe verici şeylerdir. Ben kimseye saygısızlık yapmam ama ben kuzu değilim tuza gelmem.

Sayın bakanın söylediklerinin hiçbiri doğru değil. Benim öyle rüşvet müşvet eden biri değilim.

“İki taksiti bakanlık adına ödedim…”

“İki taksiti bakanlık adına ödedim… Ben paraları ödememeye diretince konu basına düşüyor… Daha sonra konu Ombudsman’a gidiyor. Ombudsman’ın söylediklerini biliyorsunuz. O gündür bu gündür biz Sayın Bakanımla biz kavgalıyız.

Ben bu parayı o gün de ödemem, bu gün de ödemem, bundan sonra da ödemem…

Benim yatırımlarımı korumakla yükümlü bakan, bana böyle hakaret edemez.”

Özgürgün’ün açıklamalarına yanıt: Ben memleketin bütün canlılarına saygılıyım!

“Sayın Başbakan’a saygılıyım, bakanları da saygılıyım ben memleketin bütün canlılarına da saygılıyım. Ben hukuk mahkemelerine gidiyorum Sayın bakanın söylediği gibi Türkiye’nin öyle meçhul kişileri ile benim işim yok, ben devletin mahkemelerine gidiyorum.”

“Sayın Bakan hakkında da nefret suçundan dava açacağım”

“Sayın Bakan hakkında da nefret suçundan dava açacağım. Bunlar saygısızlık değil. Benim hakkımı aramam nasıl saygısızlık olur. Tabii ki ben saygısızlık yapmayacağım, haddime değil, yapmam da ama tabii ki hakkımı arayacağım”

“Siz bir ülkenin bakanısınız, siz nasıl bir başka ülkeden acil yardım istersiniz. Bu ülkede polis yok mu, hukuk yok mu ?”

“Benim dengemi bozdunuz. Durum çok vahimdir. ‘Türkiye’den yardım istedim onlar da bana Ömer Elmas’ı tavsiye ettiler’ diyor. Hayatımdan endişe ediyorum. Türkiye’de de benim işlerimle uğraşanlar var. Bir kısım FETÖ’cü gitti… Türkiye'de beni FETO'cüler engellemeye çalışıyordu. Burada da engelleniyorum. Beni koruması gereken bakan beni sevmediğini soyluyor, nefret suçu işliyor

Siz bir ülkenin bakanısınız, siz nasıl bir başka ülkeden acil yardım istersiniz. Bu ülkede polis yok mu, hukuk yok mu, hiç kimse yok mu?

Sayın Bakan güçlü bir bakan, beni sevmediğini söylüyor. Ciddi nefret suçu işliyor. İnsanları üstüme salıyor. Ne yapacağını bilmiyoruz. Bunlar kendi ifadeleri…”

Sayın Bakan birini arıyor Türkiye’de, kimse o biri… Siz suçu orada arayın... Sayın Bakan’dan bunu açıklamasını istiyorum. Acaba tutuklananlardan mı, kaçanlardan mı?

Karpaz’daki canlı eşeklere bile benim saygım var. Ben hizmet etmeye geldim ama ben koyun değilim.

Sayın Bakan benim hakkımda konuşuyor ben de cevap veriyorum. Beni korumakla sorumlu olan Dışişleri Bakanı’nın söyledikleri çok vahimdir. Türkiye’deki bir el ona bu adam çok tehlikelidir demiş, Sayın Bakan söylüyor bunları… Ben Yenidüzen Gazetesi’nden okuyorum.

Bundan sonra da Kıbrıs’ta her ne iş çıkarsa hepsine teklif vereceğim. Bütün dünyayı da davet ediyorum. Kıbrıslılara bayılıyorum. Hem halkını çok seviyorum, hem Kıbrıs'ı seviyorum. Tatilimi de burada yapıyorum.

Başbakanıma da çok saygılı olacağım, herkese saygılı olacağım. Hiç suç işlemeyeceğim, sadece hakkımı arayacağım. 

Bu haber toplam 3472 defa okunmuştur
İlgili Haberler