1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tümerkan’a tepki büyüyor
Tümerkan’a tepki büyüyor

Tümerkan’a tepki büyüyor

BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı, BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve siyasi otoriteyi, kurumun bütünlüğü ve geleceği için sorumluluk bilinci içinde tavır ve politikalar geliştirmeye çağırdı

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Başkanı Salih Sakallı, BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve siyasi otoriteyi, kurumun bütünlüğü ve geleceği için sorumluluk bilinci içinde tavır ve politikalar geliştirmeye çağırdı.
Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı yazılı açıklamasında, Tümerkan’ın, kurum yönetim kuruluyla uyumlu çalışmak zorunda olduğuna vurgu yaptı, kurum kaynaklarının hoyratça tüketildiğini ve hala daha Yönetim Kurulu’nun bilgisi dışında tüketilmeye devam edildiğini kaydetti.
Sakallı, şöyle devam etti:
“BRTK, 2014 yılında bugüne kadar gündeme gelmediği konularla kamuoyunun gündeminde yer aldı. Kamu Kurumu olmasına rağmen BRT bütçesi, hiçbir kamu kurumunda benzeri yaşanmamış bir şekilde tartışma konusu yapıldı. Hükümetin ve Kurum müdürünün akıl almaz politikaları veya politikasızlıkları sonucu kurum, kamu kaynağı tüketir bir mekanizma olarak lanse edildi. Bunun faturası ise Kurum çalışanlarına çıkarıldı. Toplu İş Sözleşmesi askıya alındı. Yine Kurum çalışanlarının özverisi ile sorun aşıldı ve yetkili sendika olan Bay-Sen Toplu İş Sözleşmesi’nden yaklaşık 800 bin TL tutarında feragatte bulundu.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken Kurum müdürü Yönetim kurulunu işlevsizleştirme çabalarını üst boyuta taşıdı. Müdür, hükümetin, Kurum Yönetim Kurulu’nda neden olduğu boşluğu kullanarak Yönetim Kurulu’nun birçok yetkisini kendi üzerine aldı.
Kurumun 2014 bütçesi BRTK Yönetim Kurulu’nun onayına ancak Kasım ayında getirildi. Şunu da belirtmek gerekiyor,2014 bütçesi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin maliye Bakanlığı müsteşarını ziyareti sonrasında Bakanlık tarafından ele alınmaya başlanmıştır.
Kurum bütçesi tartışılır ve kurum çalışanlarından feragat beklendiği dönemde Kuruma, hizmet alımı, sponsorluk antlaşmaları ile hizmet alımı şeklinde kurum çalışan sayısı YK bilgisi dışında arttırılmaya devam edildi. Bir yandan Kurum çalışanları kurumun devamlılığı ve sıkıntılarını aşması için özveride bulunurken diğer yandan Kurum kaynakları hoyratça tüketildi ve hala daha Yönetim Kurulu’nun bilgisi dışında tüketilmeye devam ediliyor”


Bazı sanatçılara Kurum bütçesinden ödenek
“Kurum yayın akışı kurumun her yayın döneminde hazırlaması gereken yayın planlaması Yönetim Kurulu’nun bilgi ve onayı dışında şekillendirildi. Basın toplantıları ile ‘Kurumdan maaş almayarak gönüllü hizmet verdiği’ duyurulan bazı sanatçılara Kurum bütçesinden ödenek sağlandığı ortaya çıktı. Yaşananları sorgulamak ve Yönetim Kurulu’nun yetkisini hatırlatmak isteyen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Davulcu ise, Kurum Müdürü tarafından tehditle baskı altına alınmak istendi.”
Kurumun tüm hesaplarının şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılmak durumunda olduğunu ifade eden Sakallı, “Kurumdaki yetkili sendika ve yönetim kurulu üyeleriyle bilgi paylaşımından kaçınılması anlaşılır ve izah edilir bir durum olmadığını, bunu sorgulamak ve denetlemek isteyen Yönetim Kurulu üyelerinin tehdit edilmesi ise sendika açısından asla kabul edilemez” olduğunu vurguladı.
Sakallı, kurumun bütünlüğü ve geleceği için sorumluluk bilinci içinde tavır ve politikalar geliştiren sendikanın, bu anlayışını bundan sonra da sürdüreceğini belirtti ve kurum müdürüyle siyasi otoriteyi aynı sorumluluk bilinciyle davranmaya çağırdı” TAK

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur