1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Tümerkan BRTK'de darbe girişimleri yaptı”
“Tümerkan BRTKde darbe girişimleri yaptı”

“Tümerkan BRTK'de darbe girişimleri yaptı”

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, dün bir basın açıklaması yayınlayarak, BRTK Müdürü Mete Tümerkan’a eleştirilerde bulundu

A+A-

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, dün bir basın açıklaması yayınlayarak, BRTK Müdürü Mete Tümerkan’a eleştirilerde bulundu, Tümerkan’ın kurum içerisindeki politikalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tümerkan’ın Gazeteciler Birliği’nin haberlerini sansürlediği kaydedilen açıklama şöyle:

“BRTK’de bir şeyler oluyor. BRTK Genel Müdürü Sayın Mete Tümerkan’la ilgili basına düşen, iddialar, ithamlar alıp başını giderken, diğer taraftan da peş peşe sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretler dikkat çekiyor.
Gazeteciler Birliği’nin haberlerini sansürlemekle basına haber oldu Sayın Tümerkan. Ardından BRTK Yönetim Kurulu’nda “darbe” girişimleri yaparak görevden almalar dikkat çekti. En yeni haber ise yılların tecrübeli programcılarını görevden almak oldu… Başından itibaren bütçe sıkıntıları içinde kıvranan bir kurum olduğu halde, bolca dışarıdan hizmet alımlarıyla bütçe yükünün artırıldığı ise herkesçe biliniyor.
Sözünü ettiğimiz tüm bu iddia ve ithamlar keşke iddia ve itham noktasında kalsaydı…
Meğerse basın üzerinden öğrendiklerimiz, kurum çalışanlarının tümünün diline düştü. Dışarıya verilmek istenen demokratik imajın tersine, içerde keyfi uygulamalar, “ben yaptım olur” mantığı alıp başını gitti. Huzursuzluk büyüdükçe büyüyor. Yapılanma sorunları, katılım, özerklik, kurumsallaşma, çok seslilikle ilgili açılımlar gibi temel sorunlar tartışılacağı yerde darbe girişimleri, yönetim zafiyetleri, sansür, program iptalleri tüm sorunların önüne geçmiş durumda.
Bu ülkenin bir kurumu olarak BRTK’nin, diğer sektörlerde de olduğu gibi, genel olarak tekelleşmeye veya tekellere bağımlı hale gelmeye başlayan basın dünyası nedeniyle kurumsallaşmasını – demokratikleşmesini, toplumun sesi olmasını hayati olarak görürken, bu noktada atılması gereken adımların artık ertelenemez olduğunu vurgulamak isteriz.”

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur