1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Tüm sorumlular cezalandırılmalı”
“Tüm sorumlular cezalandırılmalı”

“Tüm sorumlular cezalandırılmalı”

Bayraktar cinayeti ile ilgili tutuklanan zanlı Mehmet Vechi’nin intiharın ardından Hukukun Üstünlüğü Hareketi ve Toparlanıyoruz Hareketi açıklama yaptı, PGM’yi eleştirdi

A+A-

Bayraktar cinayeti ile ilgili tutuklanan ve polis gözetimi altındayken merdiven boşluğundan atlayarak intihar eden zanlı Mehmet Vechi ile ilgili Toparlanıyoruz Hareketi ve Hukukun Üstünlüğü Hareketi de açıklama yaptı. 

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı Polis Genel Müdürlüğü eleştirerek, polis teşkilatını bağlayıcı düzenlemeler içeren ‘Prensip Emri’ne göre tutukluların sevk işlemlerinde esas sorumluluk atfedilen daha üst rütbeli polisler aleyhine soruşturma yapılması gerektiğini, soruşturmanın sorumluluk atfedilmeyen basit iki polis memuru üzerine yıkılmaya çalışıldığını aktardı.
Toparlanıyoruz Hareketi (Temiz Toplum Derneği) ise vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar ile ilgili soruşturmada zanlı olan Mehmet Vechi’nin ölümünün “ağır ihmal” olduğunu öne sürerek, burada sorumluluğu bulunan kişi ve/veya kurumların cezalandırılmasının çok önemli olduğunu bildirdi. 

Toparlanıyoruz: “Olayda ağır ihmal var, sorumlular cezalandırılmalı”

Toparlanıyoruz Hareketi (Temiz Toplum Derneği), vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar ile ilgili soruşturmada zanlı olan Mehmet Vechi’nin ölümünün “ağır ihmal” olduğunu öne sürerek, burada sorumluluğu bulunan kişi ve/veya kurumların cezalandırılmasının çok önemli olduğunu bildirdi. Toparlanıyoruz yazılı açıklamasında, son günlerde ülkede yaşanan “skandalların” endişeyle takip edildiğini ifade ederek, özellikle vurularak öldürülen Mehmet Bayraktar ile ilgili soruşturma ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan zanlı Mehmet Vechi’nin ölümü ve sonrasındaki açıklamaların, toplumun kurumlara olan güvenini bir kez daha sorgulamasına neden olduğunu savundu. Polis teşkilatında yaşanan “intihar” olayının soruşturma tamamlanmadan “intihar” olarak tanımlanmasının doğru bulunmadığını belirten Toparlanıyoruz, her ne sebepten olursa olsun Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde yaşanan vahim olayın “ağır ihmal” olduğunu savundu.

Bu ve buna benzer olaylarda düzgün ve tarafsız şekilde soruşturma yapılması ve ivedilikle sorumluluğu bulunan kişi ve/veya kurumların cezalandırılmasının çok önemli olduğunu belirten Toparlanıyoruz, şöyle devam etti:

“Buna ilaveten, 'Faili Meçhul' olarak bırakılan Kutlu Adalı cinayetinin de üzerinden 18 yıl geçmiş olmasına rağmen, suçlu veya suçluların ortaya çıkarılamaması neticesinde güvenliğimizi sağlayacak teşkilatlarımıza olan inancımız ciddi anlamda zedelenmektedir.
Bu noktadan hareketle, kendi irademize dayalı bir gelecek bağlamında özellikle Polis teşkilatımızın sivil iradeye bağlanması noktasında her zaman iradesini ortaya koyan bir Hareket olarak, yöneticilerimizin, teşkilatın başına müdür atarken bile kısır çekişmelere girdiği üzülerek görülmektedir.
Tüm siyasi kişi, siyasi parti ve kurum kuruluşların; temiz siyaset, temiz toplum ve kendi irademize dayalı gelecek temelinde hareket edip etmediklerinin takipçisi olacağımızı bir kez daha vurgularız.”

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur