1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Tüm Kıbrıslıların geleceğe dönük ortak çıkarları korunmalıdır”
 “Tüm Kıbrıslıların geleceğe dönük ortak çıkarları korunmalıdır”

“Tüm Kıbrıslıların geleceğe dönük ortak çıkarları korunmalıdır”

İngiltere’deki Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği 25. Genel Kurulu’nu yaptı

A+A-

İngilterede, kurulduğu 1972 yılından bu yana  faaliyet yürütmekte olan,  İngiltere’de yaşayan  İlerici, Demokrat, Yurtsever Kıbrıslı Türklerin  demokratik  örgütü  Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, 

25. Genel Kurulunu geçtiğimiz 21 Haziran Pazar günü Londra’da  Kıbrıslılar Merkezinde gerçekleştirdi.  Genel Kurulun Divan Başkanlığını İlker Kılıç,  sekreterliklerini ise Aycan Saraçoğlu ve Yaşar İsmailoğlu yaptı.   Genel Kurul’da ağırlıkla Kıbrıs’la ilgili son gelişmeler ele alındı, Kıbrıs’a yönelik iki karar metni kabul edildi.
“Barış Kıbrıslıların ortak kazanımı olacaktır” denen ilk karar metninde, çözümsüzlüğün bir an önce sonlanması istendi.

“Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, her iki lidere, görüşme masasında öncelikle Türk-Rum tüm Kıbrıslıların geleceğe dönük ortak çıkarlarına birlikte yoğunlaşmaları, çağrısı yapar” denen karar metninde, federasyon hedefinin dışına çıkılmaması istendi.
İkinci karar metninde ise “Kıbrıs Türk toplumu barışın  iki temel ayağından  biridir” görüşüne yer verildi.

Asimilasyon politikaları…

Karar metninde şu görüşler öne çıktı:
“Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği, Kıbrıs’ta süren statükonun bir sonucu olarak, Kıbrıs’ın kuzeyine Türkiye’den nüfus yığılmasını, Kıbrıs’ta kalıcı barışın önündeki  en büyük engellerden biri olarak görür. Kıbrıs’ın kuzeyine çok çeşitli variyasyonlarda uygulanmakta olan nüfus kaydırma siyasetleri,  bir yandan  Kıbrıs  sorununun kalıcı çözümüne olumsuz etki yaparken, öte yandan  Kıbrıs Türk Toplumunu  kendi ülkesinde azınlığa düşürerek   iradesini erozyona uğratmaktadır.
Bir yandan, Kıbrıs’ta barış isteriz söyleminde bulunan, öte yandan, Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıslı Türklere  asimilasyon  siyasetleri dayatarak, toplumsal varlığını tehdit eden,  Kıbrıs’ın yüzde otuz yedi toprağını fiilen  kolonileştirmekte olan egemen güçler, Kıbrıs’a yönelik uyguladıkları,  birbirine  tamamıyla zıt iki anlayışı, siyaseti birlikte götüremeyeceklerini artık anlamalıdırlar.”  
 
Yeni yönetim

Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği 25. Genel Kurulu’nda, Yeni Dönem Yönetim Kurulu’na seçilenler şöyle açıklandı:
Ayhan Derviş, Aycan Saraçoğlu, Hasan Raif, Ferdi Sedat, Mehmet Kasapoğlu, Süleyman Fuat ve Derman Saraçoğlu. Dernek Yönetim Kuruluna  yedek üye olarak seçilenler ise, Günsel Fevzi ve Hulus İbrahim.
Derneğin yeni Yonetim Kurulu, 25 Haziran Perşembe aksamı toplanarak yeni dönem için kendi arasında görev bölümü yapacak.

Bu haber toplam 1521 defa okunmuştur