“Tüm halkımızı bekliyoruz”

“Tüm halkımızı bekliyoruz”

Ülkemizde yarın akşam başlayacak olan CONIFA Euro 2017 öncesi milli takımın üç önemli ismi halkımıza çağrıda bulundu

A+A-

Hüseyin KIRAL

Ülkemizde yarın başlayacak olan CONIFA Euro 2017 North Cyprus organizasyonu öncesi milli takımımızın üç önemli ismi halkımıza çağrıda bulundu. Küçük Kaymaklı ve Milli Takım oyuncularından Hüseyin Adal, Mustafa Yaşınses ve Çağrı Kıral gazetemiz YENİDÜZEN’e verdikleri özel demeçte, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ilk kez böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bizim gibi uluslararası tanınmışlığı olmayan ülkelerle yapacağımız maçlarda KKTC halkını yanımızda görmek istiyoruz” dediler. Her üç futbolcu da değişik duygular içinde olduklarını, yurt dışında bir çok kez Milli Takım’da forma giydiklerini, ancak ilk kez kendi ülkelerinde bu formayı giyecek olmalarının bir başka gurur olduğunu kaydettiler. Adal, Yaşınses ve Kıral, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgularken, şampiyonluk kupasını halk ile birlikte kaldırmak istediklerini belirttiler.

 

Adal: “Kupayı kazanmak istiyoruz”

2006 yılında Almanya’da düzenlenen FIFI Wild Cup organizasyonunda forma giydiğinin altını çizen Hüseyin Adal, “Ülkeye şampiyon olarak dönmüştük” dedi. Adal, daha sonraları Kuzey Irak’ta ‘NF Board’ organizasyonunda düzenlenen Dünya Kupası’nda final oynadıklarını, geçtiğimiz yıl ise Abhazya’da ‘CONIFA’ organizasyonunda yarı final oynadıklarını belirtti. Adal, “KTFF yetkililerinin verdiği büyük uğraşlar sonunda CONIFA Euro 2017 Avrupa Şampiyonası yarın akşam start alacak. Bizim gibi uluslar arası tanınmışlığı olmayan ülkelerin veya topluluklarının takımları ile maçlar yapacağız. Tek isteğimiz var, bu şampiyonada kaldıramadığımız şampiyonluk kupasını kaldırmak ve bu kupayı kaldırırken de vatandaşlarımızı yanımızda görmek. Bu bizim için ve ülkemiz için anlam kazanır” dedi.

 

Yaşınses: “Seyircimiz önünde şampiyonluk en büyük arzumuz”

İlk milli formayı 2010 yılında sırtına geçirdiğini ve sakatlığı dışında o günden bu güne oluşan tüm organizasyonlarda ülkeyi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığının altını çizen Mustafa Yaşınses, “Bu turnuvada maçlarımızı kendi seyircimiz önünde oynayacak olmamız, bizi ekstra motive ediyor. Daha önceleri benim de içinde yer aldığım organizasyonlarda şampiyon olamadık, ancak şimdi seyircimiz önünde şampiyon olmak en büyük arzumuzdur” dedi. Enteresan duygular içinde olduklarına vurgu yapan Yaşınses, “Pazar akşamı, saat 20.00’de Karpatalya ile Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynayacağımız açılış maçında tribünlerin dolu olduğunu görmek istiyoruz” dedi.

 

Kıral: “Bu coşkuyu birlikte yaşayalım”

Futbol adına ülkemizde bugüne kadar düzenlenen en önemli organizasyon olduğunun altını çizen milli futbolcumuz Çağrı Kıral, NF Board adına Kuzey Irak’da oynadıkları final maçını unutmadığını söyledi. Bu tür organizasyonlara ülke olarak aç olduklarını ve yarın başlayacak olan CONIFA Euro 2017 organizasyonu ile bu açlığı bir nebze olsun giderileceğini belirten Kıral halka çağrıda bulunarak, “Gelin bu açlığı hep birlikte yenelim” dedi. Karpatalya ile başlayacak milli heyecanda başarılı olmak için ellerinden geleni değil, fazlasını yapmak için çok çalışacaklarını söyleyen Kıral, Milli Takım olarak büyük bir coşku yaşamaya hazırlandıklarını, ancak vatandaşların yanlarında olmaları durumunda bu coşkuyu birlikte yaşayacaklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 2380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.