1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TÜK’ün ihalesi ile ilgili açıklama
TÜK’ün ihalesi ile ilgili açıklama

TÜK’ün ihalesi ile ilgili açıklama

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, arpa ihalesiyle ilgili olarak basında yer alan iddiaların siyasi amaçlı olduğunu belirtti.

A+A-

 

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, arpa ihalesiyle ilgili olarak basında yer alan iddiaların siyasi amaçlı olduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Toprak Ürünleri Kurumu tarafından 26 Haziran’da çıkılarak 3 Temmuz tarihinde kapatılan arpa ihalesi şartnamesinde ortaya konan spesifikasyonlar(şartlar) konusunda basında çıkan iddiaları yanıtladı.

Mevzubahis ihalede ortaya konan spesifikasyonların TÜK tarafından yıllardır yapılan ihalelerde kullanılan spesifikasyonlarla aynı olduğunu belirten Sennaroğlu, basında yer alan iddiaların siyasi amaçlı olduğunu belirtti.

Sennaroğlu, ihalede yer alan spesifikasyonların, yıllardır çıkılan ihalelerde olduğu gibi, Tarım Bakanlığı’nın TDP’ye bağlı olduğu bir dönem olan 2 Ağustos 2013 tarihinde de aynı şekilde olduğunu ifade ederek “Etik ve ahlaki değerler hepimize her zaman gereklidir. Siyasi emeller uğruna bu değerlerden sapan kişiler unutmamalıdır ki, gün gele bu değerler onlara da lazım olur” dedi.

“ÜRÜNÜN KALİTESİ ŞARTNAMEDEKİ MİNİMUM DEĞERLERİN ÜZERİNDE”

Bakan Sennaroğlu, arpanın besin değerini ortaya koyan hektolitrenin şartnamede minimum değerinin belirtilmiş olduğunu ve ülkeye gelecek ürünün bu değerlerin üzerinde olduğunu kaydetti.

Söz konusu ürünün değerlerinin tarafsız uluslararası gözetmen firmalar tarafından bugüne kadar yapılan analiz raporlarında ifade edilen değerlerden de daha iyi olduğunu söyleyen Sennaroğlu, raporların incelenmesi halinde gelen arpanın birinci sınıf arpa olduğunun görülebileceğini kaydetti.

“ÜRÜN 2014 YILI ÜRÜNÜDÜR”

Söz konusu ürünün 2014 yılına ait olmadığı yönündeki iddiaları da yanıtlayan Sennaroğlu, Toprak Ürünleri Kurumu’nun şartname ve sözleşmelerinde alınacak ürünün 2014 yılı, çakır veya beyaz yemlik arpa olduğunun açıkça ifade edildiğini söyledi.

Sennaroğlu, henüz ülkeye ulaşmamış olan ürünün 2014 yılına ait olmadığını iddia etmenin yersiz olduğunu ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur