1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TÜK: Patates satışı devam, soğan yolda
TÜK: Patates satışı devam, soğan yolda

TÜK: Patates satışı devam, soğan yolda

TÜK Müdürü Mehmet Arkut, ithal arpa ve patatesin tükendiğine dair yapılan bazı iddiaların doğru olmadığını, her iki ürün satışının devam ettiğini söyledi. Arkut, kuru soğan ithalinin de yapıldığını ve 3 TL’den satışa sunulacağını açıkladı…

A+A-

Didem MENTEŞ

İthal arpa ve patates satışlarının devam ettiğini söyleyen Toprak Ürünleri Kurumu Müdürü Mehmet Arkut, yurt dışından kuru soğan ithal ettiklerini ve halka daha ucuza satışa sunmaya hazırlandıklarını açıkladı.

“TÜK’de arpa bitti” yönündeki bazı iddiaların doğru olmadığını söyleyen Arkut, “Bugün (dün) sabah  itibariyle 700 ton stokum var. Şuanda isteğe göre değil ihtiyaca göre arpa satışı yapıldığını” ifade etti. Arkut, 1000 ton arpanın da yarın sabah ellerinde olacağını aktardı.

TÜK’de patates satışının da bitmediğini söyleyen Arkut, 75 ton patatesin daha geldiğini, ürünlerin paketleme tesisinde paketlendiğini belirtti.

Öte yandan kurum olarak kuru soğan ithali de yaptıklarını söyleyen TÜK Müdürü Arkut, 100 ton kuru soğanın geldiğini ve 3 TL’den halka satılacağını dile getirdi.

TÜK Müdürü Mehmet Arkut, ithal arpa ve patatesin tükendiğine dair yapılan bazı iddiaların doğru olmadığını, her iki ürün satışının devam ettiğini söyledi. Arkut, kuru soğan ithalinin de yapıldığını ve 3 TL’den satışa sunulacağını açıkladı…

Arpa satışı “ihtiyaca göre” sürüyor

TÜK Müdürü Mehmet Arkut, arpa ithalinin arta arda devam edeceğini söyledi. 

Arkut, önceki akşam 500 ton arpanın gemide yaşanan sıkıntı nedeniyle geciktiğini ve yarın sabah geleceğini söyleyen Arkut, ayrı 500 ton daha arpanın yarın geleceğini aktardı. Arkut, her ikisiyle birlikte 1000 ton arpanın yarın satışa gireceğini söyledi. 

Arkut, “gelecek hafta 3000 ton arpa Ukrayna’dan gelecek. Ayrıca Ukrayna’da yüklemeye girip gelecek hafta 9000 bin tonluk arpa daha gelecek. Ukrayna’da şuanda tamamlanmış ve çıkmış olan 4 tane gemim var. Toplam 12 bin ton arpa gelecek. Bunların kuruma girişi gelecek hafta başlayacak” dedi.

“700 ton arpa stokum var. Şu anda isteğe göre değil, ihtiyaca göre veriyoruz” diyen Arkut, yarın sabah 1000 ton arpanın daha geleceğini aktardı

“75 ton patates paketleniyor”

TÜK’de patates satışının bitmediğini söyleyen Arkut, 75 ton patatesin daha geldiğini belirtti.

Arkut, “ilk tır 25 ton patates geldi, bunlar satıldı. İkinci parti olarak 3 tır 75 ton patates elimize ulaştı. Stoklarımızda mevcuttur. Şuanda patates paketleme tesisinde paketleniyorlar. Halkımızın taşıyabileceği 10 kiloluk çuvallara konuluyor ve şubelerimize gönderiliyor” dedi.

Gelecek hafta da iki tır patatesin ithal edileceğini aktaran Arkut, patates ithalinin ülke ihtiyacına kadar süreceğini dile getirdi.

Arkut, birinci parti patatesin tükendiğini ancak ellerindeki 75 ton patatesin paketlenerek satışı hazırlandığını söyledi

“Kuru soğan ithal ettik, 3 TL’ye satılacak”

TÜK Müdürü Mehmet Arkut, kurum olarak kuru soğan ithali de yaptıklarını belirterek, 100 ton kuru soğanın geldiğini ve 3 TL’den halka satılacağını belirtti. Arkut, “Piyasada kur soğan 5 TL’ye satılıyor, daha ucuza satmak için ithal ediyoruz. Gümrüğe gelen ürünü, Tarım Dairesi gerekli analiz ve testleri yapıyor. Girişi olduktan sonra biz de görsel kontrolden geçirip, standart paketlerde sunmaya çalışacağız. Ambarımıza girdiği anda 10’ar kiloluk paketlerde satacağız. KDV dahil 3 TL fiyattan satışa sunulacak”

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181129093232.jpg

 

 

Bu haber toplam 2973 defa okunmuştur
İlgili Haberler