1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TÜK arpa fiyatlarını açıkladı
TÜK arpa fiyatlarını açıkladı

TÜK arpa fiyatlarını açıkladı

Toprak Ürünleri Yönetim Kurulu, arpa fiyatlarını açıkladı

A+A-


Desteklerle birlikte kilo başına 79 TL

Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu 2014-2015 tahıl üretim mevsiminde üretilen tahıl ürünlerinin fiyatlarını açıklarken, alımların 29 Haziran Pazartesi günü kurumun tüm ambarlarında başlayacağını duyurdu. Arpa fiyatını üreticilere ödenen desteklerle birlikte 79 TL/Kg olarak açıklayan TÜK, üreticiden arpa alım fiyatını 62 kuruş olarak duyurdu.

Arpa fiyatları
Toprak Ürünleri Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada 29 Haziran Pazartesi günü, Akdoğan, Geçitkale, İskele, Lefkoşa, Haspolat, Güzelyurt, Kumyalı, Mağusa Silosu ve Mağusa 4 numaralı ambar olmak üzere TÜK’ün tüm merkezlerinde alıma başlanacağı belirtilerek belirlenen tahıl fiyatları ile ilgili detaylı bilgi de verildi. Açıklamada, 2014-2015 dönemine ait arpa fiyatının 0.62 TL/Kg, desteklerle birlikte 0.79 TL/Kg olarak belirlendiği kaydedilerek, bu fiyatın içerisinde arpanın kilosuna 0.17 TL’ye denk gelen Doğrudan Gelir Desteği ve Vergisiz Akaryakıt Desteği bulunduğu ifade edildi.

Yeni uygulama
TÜK açıklamasında, geçmiş yıllardaki uygulamalardan farklı olarak daha önce Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla ürün bedeli içerisinden Genel Tarım Sigortası’na kesilen %4,5’luk sigorta payının bu yıl kesilmeyeceği hatırlatıldı.

Buğday alımları da yapılıyor
Öte yandan TÜK’ ün Mağusa silosunda buğday alımlarının da gerçekleştirileceği ifade edilerek, ürün bedeli olarak sert buğdayın 0.67 TL/kg, yumuşak buğday ve tritikalenin de 0.62 TL/kg’dan alınacağı ifade edildi. YD

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur