1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tuğsan’ın umutlu bekleyişi
Tuğsan’ın umutlu bekleyişi

Tuğsan’ın umutlu bekleyişi

 Lösemi hastası küçük Tuğsan için bugüne dek 3 bin 800 kişi örnek verdi ancak henüz uygun donöre ulaşılamadı…

A+A-

YENİDÜZEN’e konuşan baba Mustafa Yazıcı: “Oğlumun kemoterapisi sürüyor. Kemoterapi sonrası vücut hücre değerlerine bakılması için İstanbul Acı Badem Hastanesi’ne gideceğiz.”

“İstanbul’daki kontrol sonrası protokol tedavisine mi devam edilecek yoksa doğrudan ilik nakline mi geçileceğine karar verilecek”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatör Yardımcısı Servet Özeralp ise Tuğsan ile ilgili ilik kampanyasına bugüne kadar 3 bin 800 civarında kişinin destek verdiğini,

gerek ülkemizde gerekse yurt dışında % 100 uyumlu ilik için aranan donörün henüz bulunamadığını açıkladı.

Didem MENTEŞ

Lösemi tedavisi gören 7 yaşındaki Tuğsan için uyumlu donör arayışı halen sürüyor.

Tuğsan için bugüne kadar 3 bin 800 civarında kişi tükürük örneği vermesine rağmen % 100 uyumlu ilik taşıyan donör bulunamadı. Yurt dışındaki verilerde de halen uygun ilik bulunmayan Tuğsan’ın Lefkoşa Çocuk Onkolojisi’ndeki kemoterapi tedavisi de devam ediyor.

Kemoterapi sonrası İstanbul Acı Badem Hastanesi’ne gönderilecek olan Tuğsan’ın yeniden hücre değerleri kontrol edilecek ve durumuna göre tedavi yöntemine karar verilecek.

 

Baba Yazıcı: “Hücre değerleri için İstanbul’a gideceğiz”

Tuğsan’ın durumuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan baba Mustafa Yazıcı, oğlunun kemoterapi tedavisinin devam ettiğini, kemoterapiden sonra vücut hücre değerlerine bakılması için İstanbul Acı Badem Hastanesi’ne götürüleceğini belirtti.

Yazıcı, “hastalıkla ilgili dünya sağlık örgütü tarafından belirlenen tedavi protokolü uygulanıyor. Tedavi protokolü sonucunda bel tedavisi yapılır. Bel tedavisine göre ne yapılacağı belirlenir. Bel tedavisindeki hücrelerin durumuna göre uygulanacak tedavi için karar alınır. Vücuttaki kötü hücreler az mı çok mu aciliyet durumuna bakılır. Kemoterapi dolayısıyla hücre değerleri düşer, bu değerlere göre İstanbul’a ne zaman gideceğimiz belli olacak. İstanbul’daki kontrol sonrası protokol tedavisine mi devam edilecek yoksa doğrudan ilik nakline mi geçileceğine karar verilecek” dedi.

 

“Hücrelerin durumuna göre hareket edilecek”

Daha önce Ankara’da yapılan tahlillerde  hücre değerlerinin % 12 olduğunu anımsatan Yazıcı, “doktorlar kötü hücrelerin % 5’in üzerine çıkmamasını isterler. Daha önce % 12’ydi. Şimdi kemoterapi alır, yine bel tedavisi yapılacak ve hücrelerin durumuna göre hareket edilecek. Hücrelerin durumuna göre tedavi protokolünün son safhasına gelinecek. Son safhaya gelindiğinde ilik nakli şarttır” dedi.

 

Özeralp: “3 bin 800 kişi örnek verdi ancak henüz donör bulunamadı”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Koordinatör Yardımcısı Servet Özeralp, Tuğsan ile ilgili ilik kampanyasına bugüne kadar 3 bin 800 civarında kişinin destek verdiğini açıkladı.

Tuğsan’a gerek ülkemizde gerekse yurt dışında % 100 uyumlu ilik için donör henüz bulunamadığını belirten Özeralp, bu nedenle kampanyaların aktif şekilde devam ettiğini dile getirdi. Tuğsan’ın kemoterapisinin devam ettiğini aktaran Özeralp, ilik nakline girmeden önce tedavi protokolünün tamamlanması gerektiğini aktardı.

 

 “Kemoterapiden sonra ilik nakli transferi yapılması gerekir”

Kemoterapinin Ağustos’a kadar devam edebileceğini söyleyen Özeralp, “kemoterapiden sonra ilik nakli transferi yapılması gerekir. O güne kadar güncel veriler değerlendirilecektir. Eğer yabancı bir donörde % 100 uyum bulunmazsa belki de daha aşağılarda uyum testi yapılacaktır belki anne ya da baba ile nakile geçilecektir. Tabi bunlara doktorlar karar verecektir. 

 

 

Başvuru Yerleri:

Verici olmak isteyen kişilerin 2270616 ve 2270617 numaralı telefondan Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na ulaşabileceği belirtilirken, bölgelerdeki detaylı adresler ise şöyle:

 

  • Mağusa ve İskele’de Mağusa Tıp Merkezi,
  • Lefkoşa’da Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı,
  • Girne’de Medical Port Tunççevik Hastanesi
  • Diğer Bölgeler için: 2270616 ve 2270617 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir. 

 

Kimler verici olabilir?

  • 18-45 yaş arası
  • KKTC Kimlik kartına sahip
  • Daha önce örnek vermemiş olmak
  • Sağlıklı birey olmak
  • İletişim: 2270616

 

yeniduzen-satin-aliniz-503.jpg

Bu haber toplam 3011 defa okunmuştur
Etiketler :