1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. TUFAD’dan başarılı etkinlik
TUFAD’dan başarılı etkinlik

TUFAD’dan başarılı etkinlik

TUFAD Kıbrıs Barış Festivali tamamlandı

A+A-

Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği’nin (TUFAD) düzenlediği Geleneksel 9. Uluslararası Kıbrıs Barış Festivali, 2 Eylül’de Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı Spor Kulübü bahçesinde yapıldı.
Saat 20.00’de başlayan etkinliğin sunuculuğunu Ertaç Hazer   üstlendi . Lefkoşa Belediye Başkanı. Mehmet  Harmancı ve Kıbrıs  Türk  Halk  Dansları Federasyonu  Başkanı Özlem  Kadirağa geceye  katılarak konuşma yaptı ve misafir ekiplere plaketler sundu.    TUFAD halk danslarının gösterisiyle başlayan gecede,  Gençlik Merkezi Birliği (GMB)  Yunan ve Kıbrıs halk danslarını sunan  Yeni Ufuklar (Nei Horizondes) Halk Dansları grubu,  Göç- Taş, Leymosun Kültür Derneği  (Leymosun-Polemitya),  Lefkoşa Folklor Derneği (Folk- Der) eğlenceli, beğeni toplayan gösterilerini sundular.  Ardından ayni müzikleri çalıp, ayni müzikleri söyleyen, ayni dansları oynayan insanlar olarak  Vasilica, TUFAD ile yine bir sahnede buluşarak  birlikte performans gösterisi düzenlendiler.. Son olarak da  Gümüşhane Belediyesi Gümüş Halk Dansları ekibi, grupları gösterilerini sundu.   Kıbrıs’ta barış için kültürel anlamda uzun yıllardan beridir  mücadele eden TUFAD anlamlı bir etkinliğe daha imzasını koydu.  Geleneksel nitelikte  gerçekleşen etkinlikte TUFAD ile Kıbrıslı diğer konuk grupların, “ortak kültür olan danslarla, sınırsız barış, dostluk ve birliktelik mesajı iletilmeye çalıştılar.
Kulub bahçesinde toplanan konuklara  nefis bir performans gösterisini bu kez Lefkoşa’da barış ve dostluk için sundular .

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur