1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. TUFAD ile ‘Şeher’de büyük coşku yaşandı
TUFAD ile ‘Şeher’de büyük coşku yaşandı

TUFAD ile ‘Şeher’de büyük coşku yaşandı

TUFAD ‘Danslarımız, müziğimiz ve kıyafetlerimiz kimliğimizdir’ sloganıyla başlattığı etkinlikler çerçevesinde, geçtiğimiz hafta Lefke Hanı’nda çok özel bir etkinliğe daha 2. kez imza attı.

A+A-

Mustafa Erkan

Ülkemizin her iki yakasında da yıllardan beridir birçok başarılı etkinliğe imza atan Turizm ve Folklor Araştırma Derneği (TUFAD)  ‘Danslarımız, müziğimiz ve kıyafetlerimiz kimliğimizdir’ sloganıyla başlattığı etkinlikler çerçevesinde, geçtiğimiz hafta Lefke Hanı’nda çok özel bir etkinliğe daha 2. kez imza attı.

t1-047.jpg

 Adanın her yönünden kuzey, güney, doğu, batı bölgelerimizde faaliyet gösteren güzide kültür kurumlarımızı “TUFAD Şeherde” etkinliği buluşturdu. TUFAD tarafından gerçekleştirilen etkinlik, bunlarla birlikte farklı bir anlam kazandı.

t2-042.jpg

YOĞUN KATILIM                                                                                                                            

Kıbrıs kültürünün, müziklerinin, halk danslarının ve lezzetlerinin halkla buluşturulması hedeflenen ve 10.00-19.00 saatleri arasında Lefke Hanı’nda gerçekleşen etkinlikte, iki yaka tek kültür birarada coşkulu bir gün yaşandı.       .

Etkinliğe, ÖZEV, İGEM, YILDIRIM HALK DANSLARI,  CRANBERRIES DANS GRUBU, GRUP MOD, KEMAL SARAÇOĞLU Vakfı , Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası, Güney Lefkoşa’dan Stamna ekibi, TUFAD Çocuk ekibi, genç ekibi, büyük ekip, sirtaki, roman dansı ve mani atışması ile katıldı. Ortak kültürümüze sahip çıkmak için Lefke Hanı’nda hepbirlikte günboyu katkı koydular. Coşkulu performanslarıyle halkımız tarafından büyük beğeni ve takdir topladılar. Bu yılki etkinlik TUFAD için büyük emek harcamış, ekibin başarılı ve sevilen bir oyuncusu olarak hafızalarda kalan merhum Cemil Yılmaz’a ithafen gerçekleştirildi.                                                                                                               

 

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 391 Sayısı

Adres Kıbrıs 391 Sayısı