1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tsipras - Kiprianu görüşmesi
Tsipras - Kiprianu görüşmesi

Tsipras - Kiprianu görüşmesi

AKEL Başkanı Andros Kiprianu, Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs'a empoze ettiği kararların Güney Kıbrıs’ın ekonomisini mahvettiğini söyledi.

A+A-

AKEL Başkanı Andros Kiprianu, Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs'a empoze ettiği kararların Güney Kıbrıs’ın ekonomisini mahvettiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile bir araya gelen Kıbrıslı Rum lider Kiprianu, görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu.

AB'nin Güney Kıbrıs'a empoze ettiği kararların Güney Kıbrıs’ın ekonomisini mahvettiğini vurgulayan Kiprianu, "Bu kararlar alınmasaydı ekonomimiz çok daha iyi durumda olacaktı, biz bu kararların kaçınılmaz olduğuna inanmıyoruz" şeklinde konuştu.

Görüşmede Yunanistan'daki ekonomik gelişmelerin de gündeme geldiğini belirten Kiprianu, AB ile Yunanistan arasında yapılan müzakerelerin çok önemli olduğunu söyledi.

AKEL Partisi'nin Atina'nın AB'ye karşı üstlendiği yükümlülükler çerçevesinde ekonomi alanındaki çabalarını desteklediğini kaydeden Kiprianu, "Biz bu çabaları destekliyoruz, keza AB'de alınan birçok karar ne yazık ki sadece ekonomik değil siyasi kriterlerle alınıyor. Güçlü çevreler görüşlerini tüm ülke ve halklara karşı empoze ediyor. Biz bu yaklaşıma karşıyız" diye konuştu.

Güney Kıbrıs'ın memorandumdan çıkacağı yönündeki görüşlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kiprianu, "Memorandumdan çıkılacağı açıklamaları, son zamanlarda duyduğum en iyi fıkradır. Memorandumların 3 yıllık süreleri var ancak devamında kreditörlerin izleme mekanizmaları geliyor. Çünkü alınan kredinin iade edilmesi gerekiyor, bizim durumumuzda program 2030'da bitecek" ifadesini kullandı.

Görüşmede Kıbrıs meselesindeki gelişmelerin de gündeme geldiğini belirten Kiprianu, Kıbrıs meselesinin çözümü için özlü müzakerelerin başlaması gerektiğini söyledi.

(AA)

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur