1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tsipras, Brüksel'de AB Başkanları ile görüştü
Tsipras, Brükselde AB Başkanları ile görüştü

Tsipras, Brüksel'de AB Başkanları ile görüştü

Ortada bir Yunan sorunu değil Avrupa sorunu olduğunu savunan Tsipras "Bir çözüm bulacağımız konusunda çok iyimserim çünkü bunun ortak menfaatimize olduğuna kuvvetle inanıyorum" dedi.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Euro Bölgesi'yle vardıkları mali programın 4 ay uzatılması anlaşmasında üzerlerine düşeni yaptıklarını söyledi.

AB temasları için Brüksel'e gelen Tsipras, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'le görüştü.
Tsipras, Schulz'la ortak basın açıklamasında, "Yunanistan Euro Grubu'nun 20 Şubat'taki kararında belirtilen taahhütlerini halihazırda uygulamaya başladı. Yani biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve ortaklarımızdan da kendi paylarına düşeni yapmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu

Ortada bir Yunan sorunu değil Avrupa sorunu olduğunu savunan Tsipras "Bir çözüm bulacağımız konusunda çok iyimserim çünkü bunun ortak menfaatimize olduğuna kuvvetle inanıyorum" dedi.

Tsipras, Juncker'le görüşmesinde de kreditörlerle anlaşma konusunda iyimser olduğunu vurgularken muhatabından diplomatik bir üslupla eleştiri geldi.

Juncker, "Son haftalardaki gelişmelerden tatmin olmadım. Yeterince ilerleme sağladığımızı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Juncker "Başarısızlığı hesaba katmıyorum. Başarısızlık istemiyorum. Avrupalıların birlikte hareket etmesini tercih ediyorum. Şimdi bölünme değil bir araya gelme zamanı" dedi.

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'yle vardığı mali programın 4 ay uzatılması anlaşması karşılığında sunduğu detaylı reform listesi üzerinde Troyka kurumlarıyla (AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF) Nisan sonuna kadar mutabakat sağlaması gerekiyor. Atina bu süreçte Euro Bölgesi'yle müzakerelerini sürdüreceği yeni bir anlaşmayla borç sorununa daha sürdürülebilir bir çözüm bulmayı hedefliyor.

(AA)

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur