1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Tsipras 3'lü zirve için Kıbrıs'a geliyor
Tsipras 3lü zirve için Kıbrısa geliyor

Tsipras 3'lü zirve için Kıbrıs'a geliyor

Tsipras, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıslı Rum liderlerinin Güney Kıbrıs'ta katılacağı üçlü zirve için Lefkoşa'yı ziyaret edecek.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıslı Rum liderlerinin Güney Kıbrıs'ta katılacağı üçlü zirve için Lefkoşa'yı ziyaret edecek.

Resmi kaynaklardan yapılan açıklamada, akşam saatlerinde Güney Kıbrıs'a hareket edeceği belirtilen Tsipras'ın yarın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceği bildirildi.

Güney Lefkoşa'da  gerçekleştirilecek üçlü zirvede, enerji ve güvenlikle ilgili konuların yanı sıra, Mısır ile Yunanistan ve Yunanistan ile Güney Kıbrıs  arasında Münhasır Ekonomik Bölgelerin (MEB) belirlenmesinin konuşulacağı belirtildi.

Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs'ın arasında enerji ve güvenlik tabanlı olarak şekillendirilmeye çalışılan ittifak girişimi kapsamında daha önce de Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis ve Yunanistan'ın eski Başbakanı Antonis Samaras Kahire'de Sisi ile bir araya gelmişti.

(AA)

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur