1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. TRODOS'ta kampa girecekler !
TRODOS'ta kampa girecekler !

TRODOS'ta kampa girecekler !

Hristodulides, yaptığı açıklamada “amacımız Cenevre`ye gidinceye kadar müzakere masasında ilerleme sağlanmasıdır” demişti.

A+A-


Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades, Cenevre'de yapılacak görüşmeler ışığında, çarşamba günü Trodos'ta bulunan Cumhurbaşkanlı ikametgahında Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere heyeti üyeleri ile görüşüyor.

Anastasiades, bu çerçevede, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile görüşmek amacıyla cuma günü Atina'ya gidiyor. İkili görüşmeye iki ülkenin dışişleri bakanları da katılacak.

Hükümet sözcüsü Nikos Hristodulides, geçenlerde yaptığı açıklamada “amacımız Cenevre'ye gidinceye kadar müzakere masasında ilerleme sağlanmasıdır” demişti.

Kıbrıslı Rum lider Anastasiades ve Kıbrıslı Türk lideri Mustafa Akıncı 9,10,11 Ocak tarihleri arasında Cenevre'de görüşecekler. Bunun ardından, 12 Ocak tarihinde "Kıbrıs Konferansı" yer alacak.

Kıbrıs Haber Ajansı'nın iddiasına göre iki lider, Cenevre'den önce 4 Ocak ve büyük ihtimalle 7 Ocak tarihinde görüşecekler.

Bu arada, Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis ve Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami görüşmelerine yoğun bir şekilde devam ediyorlar.

Yunanistan ve Türkiye'nin Dışişleri Bakanlıkların Genel Sekreterleri çarşamba günü Ankara'da görüşüyorlar. Görüşme sırasında Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan arasında bir görüşmenin yapılması olasılığı ele alınacak.

 

Bu haber toplam 2716 defa okunmuştur