1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Tren Yolu Polikliniği’nde “aşı” sıkıntısı
Tren Yolu Polikliniği’nde “aşı” sıkıntısı

Tren Yolu Polikliniği’nde “aşı” sıkıntısı

Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği’nde enfeksiyonların önlenmesi için yapılan pnömokok aşısı ve farklı 3 aşı bitti, bazı hastalar mağduriyet yaşadı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Tren Yolu Polikliniği’nde bazı aşılar tükendi, hastalar mağdur oldu.  Önceki gün Tren Yolu Polikliniğine giden bazı vatandaşlar, enfeksiyonların önlenmesi için yapılan pnömokok aşısı ve farklı 3 aşının bittiğini, aşıların devletin elinde de kalmadığını savundu.

Bu aşıların bulunmadığı için tedavi olamadıklarını belirten vatandaşlar, aşı yaptırmak için uzun süre kuyrukta beklediklerini, aşıların bittiğinin kendilerine geç söylendiğini öne sürdü.

YENİDÜZEN’e konuşan İlaç ve Eczacılık Dairesi sorumlusu Ayşe Gökyiğit, Türkiye’de bazı aşıların son kullanma tarihi Ağustos olduğu için getirtilmediğini, güncel tarihli yeni siparişler verildiğini belirterek, yeni aşıların bugün adaya gelip sevkiyatının yapılacağını açıkladı.

“Yeni siparişler bugün geliyor”

Gökyiğit, “3 Eylül’de Tren Yolu Polikliniği’ne aşılar verildi. Pnömokok aşısı bitmiş. Onlara aylık olarak veriyoruz. Eksilen aşılar 1-2 günlüktür. Yeni siparişler verildi. Kızamık, kabakulak aşılarının Türkiye’de son kullanma tarihleri Ağustos 2018 olduğu için getirmemiştik. Bu nedenle yeni siparişler verildi. Bir de bizim sıkıntımız, aşılar geldiği zaman yüklü miktarda geliyor. Mesela 150 kilo geliyor,  150 kilonun sevkiyatını tek seferde yapmak mümkün değil. O yüzden pey der pey gelecek. Aşı 1-2 gün sonra yapılırsa sorun değil” şeklinde konuştu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-886.jpg

 

 

Bu haber toplam 2514 defa okunmuştur
Etiketler : ,