1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. TRAJEDİ
TRAJEDİ

TRAJEDİ

Güzleyurt’ta meydana gelen ‘çocuk cinayeti’ sonuçlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, 16 yaşındaki M.A’yı ıslah evi olmamasından dolayı 7 yıl hapislik cezası verdi. Güzelyurt’a bağlı Aydınköy’de üvey kardeşini k

A+A-

 

 

Güzleyurt’ta meydana gelen ‘çocuk cinayeti’ sonuçlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, 16 yaşındaki M.A’yı ıslah evi olmamasından dolayı 7 yıl hapislik cezası verdi.

 

Güzelyurt’a bağlı Aydınköy’de üvey kardeşini kıskandığı için elerliyle boğarak öldüren 16 yaşındaki M.A, 7 yıla mahkum oldu. Mahkeme, Kuzey Kıbrıs’ta ıslah evi olmadığı gerekçesiyle sanık M.A’ya az bir ceza vermeyi uygun ve adil buldu. Mahkeme’nin önceki duruşmalarında tanık olarak dinlenen psikolog, çocuğun cezaevine kalamayacağını, devletin koruması altında başka yere verilmesi gerektiğini belirtmişti.

30 Temmuz 2010 tarihinde ‘kıskançlık’ nedeniyle meydana gelen ‘çocuk cinayeti’ olayında, 16 yaşındaki çocuk zanlı M.A’nın babası ramazan Alliş, Adıyaman’a giderek evlenmek için Umut Ötügen’nin annesini alıp 29 Temmuz Perşembe gecesi Aydınköy’e gelmişti. 8 yaşındaki üvey kardeşi Umut Ötügen’i, kıskandığı gerekçesiyle öldürme düşüncesi içerisine girdiğini polise verdiği ifadede belirten M.A’nın ertesi sabah Umut’u narenciye bahçelerine götürerek elleriyle boğazını sıkıp, öldürdüğü aktarılmıştı.

  


 

Acılı baba: Oğlumu bitirdiler, hayatını kararttılar

 

 Oğlunun aldığı ceza karşısında hayrete düşen baba Ramazan Alliş, konu ile ilgili şikâyetlerini YENİDÜZEN’e anlattı.

 

“ÇOCUĞUMU BİTİRDİLER”

 

Ağır Ceza Mahkemesi’nin, yedi yıl süreyle, Lefkoşa Merkezi Ceza Evi’ne gönderileceği haberi karşısında yıkılan baba Ramazan Alliş, devletin yetersizliklerinden dolayı, oğlunun hayatı ile oynandığını ve 16 yaşında bir çocuğun Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesinin yasal olmadığını iddia etti. Ülkede ıslah evi olmayışının, oğlunun suçu olmadığına ve 16 yaşındaki bir çocuğun, yasalar gereği farklı bir ortamda ıslah edilmesinin hayati bir konu olduğuna dikkat çekti.

 

AYRINTILAR BUGÜN YENİDÜZEN’DE

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur