1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. TRAFİKTE KURAL TANIYAN YOK
TRAFİKTE KURAL TANIYAN YOK

TRAFİKTE KURAL TANIYAN YOK

Kural tanımayan onlarca sürücü ve yaya, YENİDÜZEN’in fotoğraf karelerine yansırken buna karşın, yapılan araştırmada trafik polis ekiplerinin yıl içerisinde 343 bin 349 aracı denetlediği, bunlardan 43 bin 93 araç sürücüsünün rapor edildiği kayıtlara geçti.

A+A-

Kural tanımayan onlarca sürücü ve yaya, YENİDÜZEN’in fotoğraf karelerine yansırken buna karşın, yapılan araştırmada trafik polis ekiplerinin yıl içerisinde 343 bin 349 aracı denetlediği, bunlardan 43 bin 93 araç sürücüsünün rapor edildiği kayıtlara geçti.

Yapılan denetlemelerde ilk sırada yer alan sebep ‘sürat’ ikinci sırada yer alan ise ‘seyir halinde iken cep telefonuyla konuşma’ olurken, gün içinde gazetemizin fotoğraf karelerine yansıyan suçlar arasında en çok ‘seyir halinde iken cep telefonuyla konuşma’ oldu.

 

Fehime ALASYA

Polis Basın Bülteni’nin bir yıllık bilgilendirme raporu verileri taramasına göre;  2017 yılında, günümüze dek 343 bin 349 araç denetlenirken, bunlardan 43 bin 93 araç sürücüsü rapor edilerek kayıtlara geçti.

Verilere göre ilk sırada yer alan sebep ‘sürat’ ikinci sırada yer alan ise ‘seyir halinde iken cep telefonuyla konuşma’ olurken, gün içinde gazetemizin fotoğraf karelerine yansıyan suçlar arasında en çok ‘seyir halinde iken cep telefonuyla konuşma’ oldu.

Kural tanımayan pek çok sürücünün, ‘çift şeritli ana caddelerde mecburi dönüşlere uymadan üçüncü şerit yaratma’, ‘emniyet kemersiz araç kullanma’, ‘koruyucu kask olmadan motor sürme’ gibi suçlar işlediği gözlemlendi. Buna karşın, yayaların da ‘üst geçit kullanmama’, ‘yaya geçidi olmayan yerlerde karşıdan karşıya geçme’, cep telefonu ile konuşurken dikkatsizce trafikte yaya seyretme’ gibi pek çok yanlış yaptığı an be an görüntülendi.  

 

İş araçları ve öğrenciler korkusuz

Kural tanımayan sürücü ve yayalar arasında en çok öğrenci ve işçilerin olduğu görülürken, pek çok iş aracının şoförleri emniyet kemersiz araç kullanırken fotoğraflara yansıdı.

Trafikte yapılan gözlem sırasında polis trafik ekiplerince bazı noktalarda pek çok sürücünün de rapor edildiği dikkatlerden kaçmadı. 

 

Trajikomik manzaralar…

Trafikte seyir halinde güvenliksiz şekilde eşya taşıma, gerekli güvenlik önlemleri alınmadan motosikletle taşınan araç gereçler gibi pek çok vaka gün içerisinde gözlemlenirken, trajikomik manzaralara pek çok noktada rastlamak mümkün…

 

‘Sürat’liyiz !

Polis Basın Bülteni’nin bir yıllık bilgilendirme raporu verilerine göre 2017 yılında, günümüze dek 343 bin 349 araç denetlenirken, bunlardan 43 bin 93 araç sürücüsü rapor edilerek kayıtlara geçti.

Polis kayıtlarına geçen 43 bin 93 rapor içerisinde en büyük paya ‘Sürat’ yerleşti.

Rapor edilen sürücülerin içerisinde birinci sebep ‘sürat’ olurken, ikinci sebep ise ‘Seyir halinde cep telefonu kullanma’ oldu.

Kıbrıs’ın kuzeyinde ülke genelinde bir yılda 343 bin 349 araçta yapılan trafik kontrollerinde, 43 bin 93 araç sürücüsü rapor edilerek kayıtlara geçti.

 

Rapor edilen suçlar saymakla bitmiyor…

Kural tanımamazlıkta pek çok suç çeşidi olduğu dikkatleri çekiyor. Bunlar arasında;  “Trafik levha ve işaretlerine uymama”, “Seyrüsefer ruhsatsız araç kullanma”, “Alkollü araç kullanma”, “Dikkatsiz sürüş”, “Sürüş ehliyetsiz araç kullanma”, “Tehlikeli sürüş”, “Muayenesiz araç kullanma”, “Sigortasız araç kullanma”, “Trafik ışıklarına uymama” ve diğer trafik suçları yer alıyor.

 

Kayıplar büyük…

Sürücüler tarafından ‘tanınmayan’ kurallar, yazılan cezalar veya meydana gelen ufak kazalar ile çoğu kez maddi kayıplara neden olurken, yaşanan birçok can kaybı da kayıtlara geçiyor…

 

“Koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanma”

‘Diğer trafik suçlar’ kategorisinde yer alan “koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanma” kuralının ise halen daha pek çok sürücü tarafından çiğnendiği gözlemlendi… Ana yol ve caddelerde koruyucu kask kullanan motor sürücülerinin özellikle ara mahallelerde bu kuralı çiğnediği gözlemleniyor.


trafik-kurallar-(1).jpg 
İş aracı kullanan sürücü, emniyet kemeri takmadan, aynı zamanda cep telefonu kullanarak seyrederken…

 

trafik-kurallar-(2).jpg
Koruyucu kaskı olmadan ara mahallelerde seyreden bir motor sürücüsü…

 

trafik-kurallar-(3).jpg
Pek çok noktada trafik ekiplerinin denetimiyle karşılaşmak mümkün

 

trafik-kurallar-(4).jpg
Üst geçit olduğu halde trafiğin hızlı bir şekilde aktığı ana caddede yolu karşıdan karşıya geçmekte olan bir öğrenci…

trafik-kurallar-(6).jpg
Seyir halindeyken cep telefonu kullanan bir sürücü

trafik-kurallar-(7).jpg
Seyir halindeyken cep telefonu kullanan pek çok sürücüye rastlamak mümkün…  

trafik-kurallari-(8).jpg
Araç lastiğini üzerine giyerek taşıyan motor sürücüsü (FOTO: SOSYAL MEDYA)


ozel-haber-gorsel-110.jpg

 

 

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
Etiketler : ,