1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Trafikte bisikletliye saygı”
“Trafikte bisikletliye saygı”

“Trafikte bisikletliye saygı”

Bisiklet Federasyonu bisikletlilerin trafikte her gün yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacı ile “Tepki sürüşü” organiz etti

A+A-

Bisiklet Federasyonu, hafta sonu meydana gelen ve dört bisikletçinin yaralandığı olayın ardından "ortak eylem" kararı aldı.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, yarın sabah 07.30'da Gönyeli Çemberi'nde toplanacak bisikletçilerin, "polisin güvenliği sağlayacağı" bir sürüş ile Başbakanlık ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na gidileceğini açıkladı.

Amacın "trafikte bisikletliye saygı" konusuna dikkat çekmek olduğunu ifade eden Adademir, "Maalesef istenmeyen bir olay yaşadık. Kabul edilebilir değil. Her gün benzer kazalar atlatılıyor" dedi.

Adademir: “Bisiklet yolu kültürü ülkemize yerleşmeli”

Adademir, "bisiklet yolu kültürünün" artık ülkemizde de yerleşmesi gerektiğini vurguladı. Adademir şu açıklamayı yaptı:
"Bisiklet sadece bir yarış aracı değil. Biz, göreve geldiğimiz günden itibaren, bisikletin aynı zamanda bir ulaşım aracı olduğunun da altını çiziyoruz. Bisiklet kullanımı hızla yayılıyor. Bisiklet kullanan insan sayısı artıyor. Maalesef, sadece Spor Bakanlığı değil, yol güvenliğini sağlaması gerekenler de toplumun gerisinde kalıyor.
Bisiklet yolları, artık olmazsa olmaz. Sadece bisikletliler değil, yayalar ve engelliler de bu yolları güvenle kullanabilirler. Her yeni yol projesi için adım atılırken, sadece araçların değil, bisikleti yaya ve engellilerin de ulaşımının düşünülmesi gerekiyor.

Mevcut yollarda, ve yeni yapılacak yollarda artık olmazsa olmaz, bisiklet yolu ve yaya yollarının ayrılması gerekmektedir. Biz federasyon olarak göreve başladığımız günden itibaren gerekli girişimleri yaptık.
Maalesef, korktuğumuz olay, başımıza geldi. İyi ki, arkadaşlarımız daha ciddi yaralar almadan olayı atlattılar."

“Bisikletinizi alın ve gelin”
Adademir, Çarşamba günü, Gönyeli Çemberi'nde toplanacak bisikletseverlerin, sporcuların ve vatandaşların, Başbakanlık ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'na tepki sürüşü yapacağını açıkladı.
Adademir, "Tepki verme günü geldi. Ortak bir tepki verirsek, eminim bu ülkede çağdaş trafik güvenliğine yönelik de aynı zamanda bir katkı yapmış olacağız." ifadesini kullandı.
Adademir, 20 Mayıs Çarşamba sabahı, tüm bisikletçilere, "Bisikletinizi alın ve gelin, ortak tepkimizi güçlü bir şekilde verelim" çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur