1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tosunoğlu: “Kaymaklı geleneğine ters”
Tosunoğlu: “Kaymaklı geleneğine ters”

Tosunoğlu: “Kaymaklı geleneğine ters”

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Tosunoğlu, Kulüpler Birliği tarafından alınan “maç giriş düzenleme kararını” reddettiğini söyledi

A+A-

“Maç gelirlerini artırmaya yönelik uygulamanın” nezaket kurallarından arındırılmış olduğunu söyleyen Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Başkanı Hasan Tosunoğlu şu açıklamayı yaptı:

“İlk iki haftada, stat girişlerinde başkanlar bilet kesiyor. Neden? Bazı kulüpler bir karar aldı ve kulüp başkanları, antrenörler, teknik adamlar ve futbolcular da dahil, herkese bilet kesiyor.

Ben bunu kabul etmiyorum. Şehit Hüseyin Ruso’nun Küçük Kaymaklı camiasına aşıladığı geleneklerin devamına ters davranmamak adına bu uygulamayı reddediyorum.”

 

Tosunoğlu: “Stadımıza bu uygulama olmayacak”

“Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda maç izlemeye gelen rakip takım futbolcuları, teknik adamları ve başkan ve yöneticilerinden asla ve asla ücret almayacağız. Spor yazarları ve kadın seyircilerden de ücret almayacağız.

Bizim stadımızda, ev sahibi gelenek ve göreneklerimize bağlı bir şekilde, Şehit Hüseyin Ruso ruhunu yaşatacağız.”

 

“Kararı uygulayanlara tepkim olmayacak”

Bu kararı uygulamakta ısrar eden kulüp yöneticilerine de bir tepkim olmayacak. Yıllardır gerekli yardım ve katkıları sürdürdüğüm Kıbrıs Türk futbolunda, stat girişinde benden 20 TL istendiği zaman da vereceğim.

Futbolcu ve teknik ekibimden de bir ücret istenirse, asla buna itiraz etmeyeceğim. Ancak, hakem parası ödensin gerekçesi ile, stat kapılarında ülke futbolunun bu hale düşmesine de gönlüm razı değildir. 1951 yılından bu güne kadar da, kulübümüzde bir ev sahibi olma kültürü yerleşmiştir. Bunun aksi bir davranışımız olmayacak.”

Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur