1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Torpilli çocuklar, benimkilerin yerine yazıldı”
“Torpilli çocuklar, benimkilerin yerine yazıldı”

“Torpilli çocuklar, benimkilerin yerine yazıldı”

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin düzenlediği sanat kurslarına ‘Torpil’ iddiaları gölge düşürdü

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi ve EMAA’nın işbirliği içerisinde düzenlediği sanat kurslarında ‘Torpil’ iddiaları gölge düşürdü. Sanat kurslarının düzenlenmeye başladığı günden bu yana, çocuklarının kurslara yaklaşık 3 yıldır katıldığını söyleyen Soydan Sakallı, son kayıt döneminde de ikiz kızlarını kurslara kayıt ettirmesine rağmen, kısa bir süre sonra kendisine kızlarının kurstan çıkarıldığı açıkladı.

“Üzücü olan şudur ki çocukların, sanat kurslarına dahi torpilin karıştırıldığı bir düzende yaşıyoruz” diyen Sakallı, bahaneler gösterilerek, kendisine sunulan tercihlerle, kızlarını kurstan almaya itildiğini ifade etti. Sakallı, yıllardır bu kurslara severek katılan ve başlaması için can atan kızlarına bu durumu açıklamakta zorlandığını anlattı.

Uzun zamandır kızlarının aynı grup ile derslere devam ettiğini, kursların popülaritesi arttıkça kalabalıklaşmaya başladığını, bu yüzden belediyenin ‘torpil’ kullanmaya çalıştığını savunan Sakallı, konu ile ilgili şunları ifade etti;

"Lefkoşa Türk Belediyesi'nin zor durumda olduğunun bilinci içerisinde belediyeden esas beklentilerimden biri düzenleyeceği sosyal aktivitelerdi. Bunda da başarılı olunduğuna inanıyorum. Benim kızlarım da 4 yalından bu yana Lefkoşa Türk Belediyesi'nin, EMAA ile işbirliği içerisinde düzenlediği sanat kursların düzenli olarak katılmaktaydılar.

Kurslara ilk başlarda ilgi fazla değildi. Ancak ilerleyen zamanda kursların başarısını duyan aileler kurslara ilgi göstermeye başladı. Öyle ki kurslara yazılmak için mesai başlamadan çok önce aileler Lefkoşa Türk Belediyesi önünde sıra kapıp, kuyrukta beklemeye başladılar.

Yarın başlayacak olan bahar dönemi kurslarına kayıt yaptırmak için yine mesai saatinden 40 dakika önce belediye binasına gittim. 9. sırada kendime yer buldum. Çocuklarımı 7-9 yaş grubu kursuna yazdırıp, 600 TL'lik bedeli de kredi kartımdan ödedim. Ben belediyeden ayrılırken ise kuyrukta epeyce insan vardı. Açılan 3 kursun her birine 14'er öğrenci alınıyordu.

Belli ki bazı eş dostların, tanıdıkların çocukları en çok ilgili gören Cumartesi 11:30'da başlayacak olan 7-9 yaş grubu kursuna yazılamadı. Çünkü ben yazıldıktan birkaç saat sonra çocuklarımın kayıtlarının geçersiz olacağı yönünde telefon aldım. Buna gerekçe olarak da, kızlarımın 2010 doğumlu olmalarına rağmen Aralık doğumlu oldukları ve bu gruba dahil edilemeyecekleri bana gösterildi. Bana kızlarımı 4 yaş grubu kursuna yazdırabileceğim söylendi.”

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin, EMAA ile işbirliği içerisinde düzenlediği sanat kurslarının, kayıtları sırasında sorun yaşandı, Soydan Sakalı adındaki veli, dört yıldır bu kurslara devam eden 7 yaşındaki ikizlerini kurslardan almak zorunda kaldı.

“Ya 4 yaş grubu ya da kurslardan çıkma...”

“Kurslarda belirli bir doygunluğa ulaşan kızlarımı alıp, en baştan başlamaları için daha düşük yaş grubuna yazdırmamı söylediler, bu olur şey değil” diyen Sakallı, sunulan seçeneklerin çözüm odaklı olmadığından yakındı. Sakallı şöyle devam etti:

“Ben kızlarımın 4 yaş grubu kursuna yazılmasını kabul etmedim. Zaten 4 yaşından itibaren yaklaşık 3 yıldır bu kurslara giden, kursun en eski öğrencilerinden olan ve ilkokul 1. sınıfı bitirmek üzere olan bu çocukların, kayıt ettirdiğim grup olan 7-9 yaş grubuna devam etmelerinde ısrarcı oldum. Ancak sebebini anlayamadığım bir şekilde kurs öğretmeni ve belediye görevlisi İlkem Hanım, "topu birbirlerine de atarak" kızlarımın 7-9 yaş grubundan çıkarılacağını söylediler. Bana 2 tercih bırakıldı. Ya 4 yaş grubu ya da kurslardan çıkma...

Ben de paramı iade edilmesi ve çocuklarımın kurslara devam etmemesi yönünde karar aldım. Onlar da bu kararımdan sonra rahatladılar. Torpilli çocuklar, benimkilerin yerine yazıldı. Üzücü olan şudur ki çocukların, sanat kurslarına dahi torpilin karıştırıldığı bir düzende yaşıyoruz. Bana ve çocuklarıma yapılan uygulamadan dolayı çok üzgünüm. İkiz kızlarım bana Cumartesi günü kursun başlayıp, başlamayacağını sorduğunda onlara, cevap vermekte zorlandım. Kursa artık gidemeyeceklerini öğrendiklerinde de çok üzüldüler.

Şimdi size bilimsel yönden açıklama yapıp, kendilerini haklı göstermek isteyebilirler. Ancak 2010 doğumlu olan ve 3 yıla yakın bir süredir bu kursa devam edip, önemli gelişme kaydetmiş olan kızlarımın, 4 yaş grubu kursuna yönlendirilmesine anlam veremem."

 

Bu haber toplam 6706 defa okunmuştur
İlgili Haberler