1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Torosların zirvesinden dünyaya barış mesajı
Torosların zirvesinden dünyaya barış mesajı

Torosların zirvesinden dünyaya barış mesajı

Sanatçı Karadayı “ Uluslararası Arttoros Sanat Festivali”nden ödülle döndü

A+A-

Ulusal ve Uluslararası tüm sanat dallarını kapsayan akademisyen ve alanında ünlü sanatçılar Torosların gözdesi İbradi-Ormana – Ürünlü Altınbeşik Mağarası Milli Parkı’nda yer alan “ 2. Arttoros Kültür & Sanat Festivali’nde buluştu.

Ormana Mahallesinde Evrensel Barış adına sanat meşalesi yakılarak dünyaya barış mesajı ile başlayan, “ Dadaloğlu’nun Gönülden Gönüle Yol Gider Derler Onu Sürmeğe Bir Hoşca Can Gerek ” dizelerinin Sanat Teması olarak kabul edildiği 1 hafta süren festivale Kıbrıs’tan özel davetle katılan Sanatçı Gülsün Karadayı’ya özel tasarım ödülü verildi.

Antalya Belediyesi ve yöresel gönüllü kuruluşların katkılarıyla, Türkiye ve dış dünyadan yoğun katılımla gerçekleşen Festival’de Karadayı en iyi tasarım ödülünü Ormana ve Altınbeşik Mağarası’nı konu alan resmiyle aldı. Ödülünü ünlü ressam Adil Çolak’ın elinden alan Karadayı duygularını şu sözlerle dile getirdi: “ Altınbeşik Mağarası’nda botla gezerken, çok beğendim ve çok etkilendim bu güzel yerden ve duygularımı derin yaşadım. Resmimi çalışırken Ormana ve Altınbeşik Mağarası’ndan esinlendim. Çok farklı bir çalışma çıktı ortaya. Soyut bir resim çalıştım. Karakalem, Yağlıboya ve Kum Yosun,  Yat Verniği kullandım”

Ödül alan eserini yaşayarak çalıştığını ifade eden Karadayı, genç sanatçılarımızdan Gökçen Bayraktar’la birlikte katıldığı festival’den büyük keyif alarak döndüğünü, festivale katılımında kendisine destek olan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’ne içtenlikle teşekkür etti. (LHA)

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur