1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Toros: Bütçe açığın kapatılması Hükümet’in öncelikli hedefi
Toros: Bütçe açığın kapatılması Hükümet’in öncelikli hedefi

Toros: Bütçe açığın kapatılması Hükümet’in öncelikli hedefi

Meclis’te 11 Aralık’ta başlayan bütçe maratonu bugün sona eriyor.

A+A-

Ayşe GÜLER

Meclis’te 11 Aralık’ta başlayan bütçe maratonu bugün sona eriyor.

2019 Mali Yılı Bütçe görüşmeler çerçevesinde bugün Maliye Bakanlığı Bütçesi ve Gelirler Bütçesi ele alınıyor.

Görüşmelerde ilk sözü CTP Milletvekili Fikri Toros aldı.

Toros, 2019 yılı bütçesinde ciddi açık öngörüldüğünü söyleyerek, bu açığın kapatılmasının hem Maliye Bakanlığı hem de Hükümet’in en öncelikli hedefi olacağını kaydetti.

Bütçe açığının asgariye indirilmesi veya kapatılmasının gelirlerin artırılması ile mümkün olacağını dile getiren Toros, bu durumun ülkedeki yatırımların çoğaltılarak mümkün olabileceğini söyledi.

Toros, şöyle konuştu: Kamu yararı ve sosyal adalet çerçevesinde yasalar oluşturmak, vekillerin görevidir. Burası siyaset ortamı, demokrasinin aynasıdır. Bugün görüşmesini yapacağımız Maliye Bakanlığı, ülkenin hazinesi, kasasıdır. Bu görüşmede iktidar ve muhalefetin odağı bu olması gereklidir.

Bütçe disiplini, mali disiplin oldukça önemlidir. Bakanlığın iyimserliği ve umutları bizleri sevindiriyor.

Toros, bütçe görüşmelerinde katkı koyan herkese de teşekkür etti.


 

Bütçe görüşmelerinde son güne gelinen Meclis Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülüyor.

Toplantıda, Maliye Bakanlığı bütçesine geçilmeden, ilk olarak “İç Tüzük Değişiklik Karar Önerisi”ni görüşmek üzere oluşturulan geçici ad hoc komitenin üyelerini belirleyen karar oybirliğiyle kabul edildi.

Buna göre komite üyeleri, Ulusal Birlik Partisi Grubu’nu temsilen: Özdemir Berova, Nazım Çavuşoğlu, Yasemi Öztürk; Cumhuriyetçi Türk Partisi Grubu’nu temsilen: Asım Akansoy, Fazilet Özdenefe; Halkın Partisi Grubunu Temsilen: Mesut Genç, Gülşah Sanver Manavoğlu; Toplumcu Demokrasi Partisi’ni temsilen Hüseyin Angolemli; Demokrat Parti’yi temsilen Koral Çağman; Yeniden Doğuş Partisi’ni temsilen Bertan Zaroğlu’ndan oluştu.

Daha sonra Meclis Danışma Kurulu’nun “Girne Lefkoşa Anayolunda Meydana Gelen Sel Felaketinin Oluşum Nedenleri Ve Sonucunda Yaşanan Can Kayıpları İle İlgili Meclis Araştırma Komitesi”nin üyelerini belirleyen karar oybirliğiyle kabul edildi.

Komite üyeleri, Ulusal Birlik Partisi Grubu’nu temsilen Hamza Ersan Saner, Menteş Gündüz ve Olgun Amcaoğlu; Cumhuriyetçi Türk Partisi grubunu temsilen Biray Hamzaoğulları, Salahi Şahiner; Halkın Partisi Grubu’nu temsilen Hasan Büyükoğlu ve Erek Çağatay’dan oluştu.

MECLİSİN PAZARTESİ GÜNKÜ TOPLANTISI ERTELENDİ

Ardından bütçe görüşmeleri süresince Genel Kurul birleşimlerinin yoğun bir çalışma temposuyla gerçekleştirilmiş olması nedeniyle 24 Aralık oturumunun ertelenmesine, 25 Aralık’taki oturumda denetim öncelikli olmak üzere yasama ve denetim faaliyetlerinin  birlikte yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.

MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ

Genel Kurul’da daha sonra Maliye Bakanlığı bütçesi görüşülmeye başlandı. (TAK)

Bu haber toplam 1325 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler