1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. 'TÖRENLERDE TC YETKİLİLERİNİ PROTESTO EDECEĞİM'
TÖRENLERDE TC YETKİLİLERİNİ PROTESTO EDECEĞİM

'TÖRENLERDE TC YETKİLİLERİNİ PROTESTO EDECEĞİM'

TDP Gazimağusa Milletvekili Mustafa Emiroğluları, UBP’nin kurultay hesaplaşmalarını bir yana bırakıp erken seçimin önünü açmasını istedi.

A+A-

 

TDP Gazimağusa Milletvekili Mustafa Emiroğluları, UBP’nin kurultay hesaplaşmalarını bir yana bırakıp erken seçimin önünü açmasını istedi. Halkın ekonomik sorunlara çare beklediğine işaret eden Emiroğluları, Meclis komitelerinin çalışması ve yasaların çıkarılması çağrısı yaptı.

Emiroğluları, hükümetin icraatları konusunda söz aldığını ancak icraat olmadığını kaydederek, UBP kurultayı nedeniyle 500 kişinin istihdam edildiğini öne sürdü.

Bu kişilerin hangi statüde çalıştırılacağını, nereden ödeneceğini soran Mustafa Emiroğluları, Türkiye yetkililerinin paket uygulamaktan söz ederken, yapılanları bildikleri halde oturdukları yerden kabul edilemez demeçler verdiğini iddia etti.

“TÖRENLERDE TC YETKİLİLERİNİ PROTESTO EDECEĞİM”

Emiroğluları, partisel olmasa bile bireysel olarak “bundan sonra Türkiye’den gelecek yetkilileri törenlerde protesto etmeyi düşündüğünü” ifade etti.

Mustafa Emiroğluları, Türkiye yetkililerinin önce ülkedeki antidemokratik uygulamaları görmesini, Kıbrıs Türkü’nün tarihini, geçmişini, demokrasisini öğrenmesini istedi.

Gazimağusa’da pis kokulara neden olan kanalizasyon sorununa işaret ederek belediye ile devlet birimleri yetkililerinin birbirine küs olduğunu, buna hakları olmadığını kaydeden Emiroğluları, hükümetin bazı ihracatlarını da eleştirdi.

Emiroğluları, devletin erki elinde olan hükümetin Meclis’i ve komiteleri iyi çalıştırmasını istedi.

“Halka ve mağdurlara sözümüz var, yerine getirmek boynumuzun borcudur” diyen Emiroğuları, “Bırakın Aslanbaba’yla uğraşmayı, gelin bu yasalar için el birliğiyle çalışalım. Ülkede ekonomik kaos devam ediyor ve çözmek için halk bizden bir şey bekliyor” dedi.

“Türkiye yetkilileriyle kapalı kapılar ardında yapılan konuşmalara dair basında yer alan haberler doğruysa ‘yazıklar olsun, bizi iki paralık ettiniz’” diyen Emiroğluları, Türkiye yetkililerinin Kıbrıs Türk halkının seçilmiş temsilcilerine hakaret edemeyeceğini söyledi.

Emiroğluları, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın, yaralı öğrencileri hastanede ziyaret etmesini de eleştirdi.

ATASAYAN: “TAKDİR BEKLERDİM, ELEŞTİRİ ALDIM”

Emiroğluları’nı yanıtlayan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, trafik kazasında yaralanan öğrencileri ziyaret etmesine takdir beklerken eleştiri aldığını belirtti.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur