1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Töre, herkese sağduyu çağrısında bulundu
Töre, herkese sağduyu çağrısında bulundu

Töre, herkese sağduyu çağrısında bulundu

Töre, bugün, UBP Kurultay süreci ve Kıbrıs konusundaki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

A+A-

 

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 31 Ekim’de yapılacak kurultayında genel başkan adayı olduğunu açıklayan Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, UBP kurultayına kadar geçecek sürede herkese sağduyu çağrısı yaptı ve sürecin kardeşlik ve diyalog içerisinde tamamlanmasını istedi.

Töre, bugün, UBP Kurultay süreci ve Kıbrıs konusundaki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Töre, Ulusal Birlik Partisi’nin “sıradan bir siyasi kuruluş” olmadığına işaret ederek, UBP’nin; “Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin bekçisi, milli ve dini değerlere sahip çıkan ruhunun günümüzdeki siyasi teşkilatı” olduğunu kaydetti.

UBP’nin Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunu, güvenliğini temel amaç edinen siyasi bir yapı olduğunu ifade eden Töre, şöyle devam etti:

“UBP’nin tarihi görevinden sapması veya saptırılması Kıbrıs Türk halkı için tamiri imkansız yaralar açar. UBP’nin koltuk uğruna veya şahsi beklentiler dolayısı ile asıl varlık sebebini unutmasının ulusumuza yapacağı zararları görmeyenler veya görmesine rağmen buna seyirci kalanlar tarihi vebali büyük hata işlemiş olurlar.

Ne yazık ki Cumhuriyetçi Türk Partisi ile UBP’nin hedefleri, Kıbrıs konusundaki temel konulara yaklaşımları arasında çok önemli farklar vardır. CTP’nin şu andaki Genel Başkanı, şu günlerde görüşmelerde büyük ilerlemeler olduğunu söylerken, Rum yetkililer bir çözüm halinde; ‘Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin asla devam edemeyeceğini, yeni bir Devlet kurulmasının söz konusu olmadığını, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin federasyona dönüşeceğini, çözümün AB müktesebatına uygun olacağını, kalıcı sapmalara izin vermeyeceklerini 4 özgürlüğün tüm adada uygulanmasından asla geri adım atmayacaklarını, dönüşümlü başkanlığı kabul etmeyeceklerini, sonuçta Rumların istediğinin olması anlamına gelen mülkiyette ilk söz hakkının 1974 öncesi o mala sahip olan kişide olacağını’ söylemekte ve UBP genel başkanlığı, genel sekreterliği ne yazık ki sessiz kalmaktadır.

Ulusal Birlik Partisi bu olamaz. Genel Başkan seçilmem halinde UBP asli rolüne dönecek ve Kıbrıs konusunda halkımızın hak ve çıkarlarını koruyacak dinamik, aktif, yurdumuzu, Anavatanımız Türkiye’yi ve belirli merkezleri kapsayacak çabalar içine girecektir.”

Zorlu Töre, bunun yanında ülkenin iç yapısını güçlendirmek adına ekonominin geliştirilmesine, eğitim sisteminin çağdaş gelişmelere göre düzenlenmesine, adalet mekanizmasının etkin çalışmasına, sağlık sorunlarının aşılmasına da gereken önemin verileceğini kaydetti.

Töre, “Bir diğer hedefim ise; ulusal çizgide olan herkesin aynı hedefler doğrultusunda işbirliği yapması olacaktır” diyerek, 2103 yılında yapılan seçimlerde ortaya çıkan halk iradesinin; UBP ile DP-UG’nin bir koalisyon hükümeti kurması yönünde olduğunu savundu.

İki partinin 26 milletvekiline sahip olmasının anlamının bu olduğuna inanç belirten Töre, “Bunun engellenmesi halk iradesine olduğu kadar ulusal çıkarlarımıza da aykırıdır” görüşünü dile getirdi.

Töre, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün bir an önce üyelik konusunda doğru bir noktaya gelmesi ve tüm adayların üzerinde anlaşacakları bir üye listesi ile seçime gitmelerini sağlamak için sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini de kaydetti.

Zorlu Töre, 31Ekim’deki kurultaya kadar köy, mahalle, ilçe kongrelerinin bir kardeşlik havası içinde yapılmasının önemine de işaret ederek, Kıbrıs konusu ve UBP’nin kurultay süreci ile ilgili herkese sağduyu çağrısında bulundu.

(tak) 

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur