1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Toplum halk içindeki mücadeleyle olur”
Toplum halk içindeki mücadeleyle olur”

"Toplum halk içindeki mücadeleyle olur”

Akıncı dün Çukurova’ya ve ardından Kalavaç’ta düzenlenen 4. Gıbrıslı Kültür ve Sanat Festivali’ne gitti.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, halkın değişimden söz ettiğini belirterek, “Değiştirmekten söz ediyorsak değişecek olanın yerine herhangi bir partiyi koyamayız. O yeri kimin dolduracağına bakarız. Seçilecek kişinin herkesin cumhurbaşkanı olabilme özelliği çok önem taşır. Toplum halk içindeki mücadeleyle olur” dedi.

Basın bürosundan verilen bilgiye göre, Akıncı dün Çukurova’ya ve ardından Kalavaç’ta düzenlenen 4. Gıbrıslı Kültür ve Sanat Festivali’ne gitti. Akıncı Kalavaç’ta, Cumhurbaşkanı adayları Derviş Eroğlu ve Kudret Özersay’la da karşılaştı. El sıkışan adaylar kısa süre sohbet de ettiler.

Gazimağusa’da Maraş bölgesini ve Çınarlı köyünü de ziyaret eden Akıncı, halkı yarın gece Lefkoşa İnönü Meydanı/Girne Kapısı’nda saat 19.30’da başlayacak “Cevap Meydanda” isimli şölenine davet etti.

Ziyaretlerinde konuşan Akıncı, oy verenlerin her zaman “oy deposu” olarak görüldüğünü kaydederek “Ancak halk uyandı. Bu nedenle artık farklı bir sonuç çıkacağını çok net görüyorum” dedi.

Her iki turda da sandıktan birinci çıkacağına inandığını kaydeden Akıncı, “İnsanımız artık değişim istiyor ve bunda kararlı. Vatandaşlar artık şimdiki cumhurbaşkanının değişme zamanı geldiğine inanıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin herkesin cumhurbaşkanı olabilme özelliğini taşımasının çok önem taşıdığını belirten Akıncı, “Toplum liderliği okulda öğrenilmez. Liderlik diplomayla değil halk içindeki mücadeleyle olur. Cinsiyet ya da yaş grupları üzerinden de değişim olmaz. Değişimin kaynağı fikirlerdir. Bazı adaylar ‘beni seçin temiz siyaset yapacağım’ diyor. Biz temiz siyasetimizi geçmişte kanıtladık, ‘devam edeceğiz’ diyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlarının toplumun sorunlarının aşılması için hükümetlere rehberlik yapması gerektiğini ifade eden Akıncı, “Siyasi partilerin içiyle uğraşmayı bırakıp topluma bakarsak birçok meseleyi halledebiliriz. Cumhurbaşkanları hak adalet yanında olmazsa o memlekette dirlik düzenlik olmaz” diye konuştu.

“GÜVEN DUYGUSU YIKILDI ÇÜNKÜ ARAYA AYRIM GİRDİ”

KKTC’de devlet kurumlarına olan güvenin gerilediğini savunan Akıncı, şöyle devam etti:

“Bizde o güven duygusu yıkıldı çünkü araya ayrım girdi. Sadece köken değil, partili partisiz ayrımı yapıldı, belli bir zümrenin çocukları kayırıldı. Kimlerin istihdam edildiğine bakarsanız manzarayı görürsünüz. Herkesin hakkını alabileceğine olan inancımızı yeniden pekiştirmemiz lazım. En tepeden başlayarak yeni bir döneme girmemiz gerek.”

“GELECEK KUŞAKLAR İÇİN BU BELİRSİZLİKTEN KURTULMAMIZ GEREK”

Halkın kedisini Cumhurbaşkanlığı görevine layık görmesi halinde, büyük bir olasılıkla Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ilk görüşmenin de mayıs ayında yapılabileceğine işaret eden Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, “Bugüne kadar masalar çok kurulup bozuldu. Önemli olan o masadan bir şey çıkarmak, iyi bir yere bağlayabilmektir. Hedefimiz, hepimizin haklarını koruyan bir çerçeve bulabilmektir. Yapmaya çalışacağımız şey bu olacak. Gelecek kuşaklar için bu belirsizlikten kurtulmamız gerek. İnsanlarımız çözüm istiyor ama bugüne kadar yaşananlardan dolayı umutsuzluk içerisindedirler. Ancak unutmamak gerekir ki en uzak hedefe bir ilk adımla ulaşılır” dedi.

(tak) 

Bu haber toplam 1626 defa okunmuştur