1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Toplam 3 yıl hapis
Toplam 3 yıl hapis

Toplam 3 yıl hapis

Mağusa’da, Tuzla’da ve Yeni Boğaziçi’nde evlere girerek hırsızlık yapan, park halindeki araçları açarak içindeki eşyaları çalan sanık Osman İlişen ile Fehmi İlişen dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da, Tuzla’da ve Yeni Boğaziçi’nde evlere girerek hırsızlık yapan, park halindeki araçları açarak içindeki eşyaları çalan sanık Osman İlişen ile Fehmi İlişen dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Geceleyin ev açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Osman İlişen 1 yıl, sanık Fehmi İlişen ise 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Toplam 10 bin 720 TL değerinde çeşitli eşyalar çalmışlardı...
Sanık Osman İlişen ile Fehmi İlişen suç ortakları olan Uğur Çayır ile birlikte 4 Nisan 2014 tarihinde, İngiltere’de ikamet eden Halil Öztaylan’a ait, Meryem Özbayır’ın sorumluluğunda bulunan evin kapısını hasara uğratarak içeriye girmiş ve içeriden toplam 10 bin 720 TL değerinde olan çeşitli eşyaları sirkat etmişlerdi. 7 Nisan 2014 tarihinde başka bir meseleden dolayı Mağusa Polis Müdürlüğü’nde gözaltında bulunan ve bu meselede suç ortağı olan Uğur Çayır’ın aracında yapılan aramada 2 adet cep telefonu ile 1 adet bilgisayar kasası bulunmuş, Uğur Çayır ise cep telefonları ile bilgisayar kasasını sanık Osman İlişen ve Fehmi İlişen ile girdikleri bir evden çaldıklarını itiraf etmişti. Akabinde sanık Osman İlişen ile Fehmi İlişen tespit edilerek tutuklanmıştı.

Güzeler: “Sirkat, son yıllarda oldukça yaygın hale geldi...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Osman İlişen ile Fehmi İlişen’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların mahkum oldukları “Geceleyin ev açma” suçu için 10 yıla kadar, “Sirkat” suçu için 5 yıla kadar ve “Kasti hasar” suçu için de 3 yıla kadar hapislik cezası öngörülen ciddi ve vahim suçlar olduğunu anımsattı. “Geceleyin ev açma” ve “Sirkat” suçlarının son yıllarda KKTC’de oldukça yaygın hale gelen suç türlerinden olduğuna dikkatleri çeken Güzeler, hiç kimsenin bir başkasına ait eve gece girip eşyalarını sirkat etmesin hak ve yetkisi olmadığını belirtti. Bu tür suçların  da toplum bireyleri tarafından tasvip edilip hoş karşılanmadığını ve toplumda huzursuzluk ve tedirginlik yarattığına kuşku olmadığını dile getiren Güzeler, toplum bireylerinin kendilerini güvende hissetmediğini dile getirdi.

“Birçok benzeri suçları var...”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Osman İlişen ile Fehmi İlişen’in kendilerinin pişman olup teslim olmadığını ve suç ortakları tarafından isimleri verildiği için yakalandıklarını ifade etti. Sanıkların tek bir olayla yetinmeyip sanık Osman İlişen’in 5 benzer suça, sanık Fehmi İlişen’in ise 13 benzer suça karıştığının nazara dikkate alınan davalardan görüldüğünü belirten Güzeler, sanıkların hiç bir pişmanlık göstermeden art arda bu suçları işlemeye devam ettiklerini söyledi. Sanıklara ıslah edici ve topluma kazandırıcı olarak verilebilecek en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu belirten Güzeler, 5 benzeri suça karışan sanık Osman İlişen ile 13 benzer suça karışan sanık Fehmi İlişen’e verilecek cezada ayrıma gidilmesi gerektiğini söyleyerek sanık Osman İlişen’i 1 yıl, sanık Fehmi İlişen’i ise 2 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 3043 defa okunmuştur