1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Toplam 27 ay hapis cezası…
Toplam 27 ay hapis cezası…

Toplam 27 ay hapis cezası…

Mağusa’da uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf ve kanunsuz patlayıcı madde verme ve tasarruf suçu işleyen 4 sanık dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

 

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2014 yılı Kasım ayı içerisinde işlemiş oldukları “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde verme” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından dolayı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık Halim Serkan Nebil, Eren Arslan, Mücahit İnaltekin ve Aynur Yılmaz hapis cezasına mahkum edildiler. Sanık Halim Serkan Nebil ile Aynur Yılmaz 9’ar ay hapis cezasına mahkum edilirken, sanık Eren Arslan 4 ay, sanık Mücahit İnaltekin ise 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Uyuşturucu alışverişi yaptılar…
Sanık Aynur Yılmaz, 9 Kasım 2014 tarihinde sanık Halim Nebil’den 3 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak 40 TL karşılığında sanık Eren Arslan ile Mücahit İnaltekin’e satmıştı. Ayni gün Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri devriyede bulunduğu sırada sanık Arslan ile İnaltekin’i şüpheli görerek üzerlerini aramıştı. Sanık Arslan ile İnaltekin’in üzerinde yapılan aramada yarım gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunmuş ve sanık Eren ile İnaltekin tutuklanmıştı. Akabinde sanık Aynur Yılmaz da tespit edilerek tasarrufunda 2 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunmuştu. Sanık İnaltekin’in evinde polis tarafından yapılan aramada ise 9 adet 9 mm çapında canlı kurusıkı mermisi bulunmuş ve sanık konu mermileri sanık Halim Serkan Nebil’den aldığını itiraf etmişti. Sanık İnaltekin’in ifadesi doğrultusunda sanık Nebil’in evinde yapılan aramada ise içerisinde uyuşturucu kalıntısı bulunan sigara izmariti ile 6 adet 9 mm çapında canlı kurusıkı mermisi bulunmuştu.

Mesutoğlu: “Kullanıcıları bağımlı hale getirir ve psikolojik zarar verir…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanıkları aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların işlemiş oldukları suçların en yaygın suç türlerinden olup ciddi ve ağır suçlar olduğunu belirten Mesutoğlu, en yaygın uyuşturucu türü olan Senteteik Cannabionoid’in kullanıcıları bağımlı hale getirdiğini ve psikolojik zarar verdiğine işaret etti. Sanık Aynur Yılmaz’ın uyuşturucu satışıyla alakalı bir kişi olduğunu belirten Mesutoğlu, sanık Yılmaz’ın, sanık Halim Serkan Nebil’den 3 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak sanık Mücahit İnaltekin ile Eren Arslan’a sattığını anımsattı. Sanık Aynur Yılmaz’ın 19 aylık bir bebeği olduğunu ifade eden Mesutoğlu, sanık Yılmaz’ın bir anne olmasına rağmen uyuşturucu tacirliği yaparak gelir temin ettiğini ve başkalarını zehirlemede büyük rol oynadığını dile getirdi. Mesutoğlu, sanık Halim Serken Nebil’in ise defalarca kısa süreler içerisinde benzeri suçlar işlediğini ve uslanmaz bir profil çizdiğini belirtti. Sanıklara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değinen Mesutoğlu, sanıklara hapis cezası verilmesi ancak ceza süresinde ayrıma gidilmesi gerektiğini belirterek sanık Halim Serkan Nebil ile Aynur Yılmaz’ı 9’ar ay, sanık Eren Aslan’ı 7 ay, sanık Mücahit İnaltekin’i ise 2 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur