1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Toplam 1655 adet hap!
Toplam 1655 adet hap!

Toplam 1655 adet hap!

Gine’de gemideki tıra gizlenmiş 1541 adet uyuşturucu olduğuna inanılan hap ele geçirilirken, bir bulvar üzerindeki otların içerisinde ise 124 adet hap bulundu

A+A-

Didem MENTEŞ

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekipleri dün Girne Turizm Limanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan 25 yaşındaki C.A.’nın tasarrufunda, gemide bulunan bir tır aracın dorsesi altına gizlenmiş vaziyette toplam 1541 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ele geçirdi.

Yapılan ileri soruşturmada Girne’de Dr. Fazıl Küçük Caddesi üzerinde otlar içerisine gizlenmiş 124 adet daha uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ele geçirilirken, meseleyle ilgili 3 kişi tutuklandı.

Toplam bin 655 adet hap ile ilgili olarak 25 yaşındaki C.A., 24 yaşındaki H.S ve 33 yaşındaki S.A. mahkemeye çıkarıldı.

Gemide 1541 adet

Zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Mustafa Atakara ve zanlıların avukatları hazır bulundu. Savcı Atakara, meseleyle ilgili olarak meselenin tahkikat memuru Fadıl Metin’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Metin, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Fadıl Metin, dün saat 09.40 sıralarında Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye giriş yapan zanlı C.A’nın tasarrufunda,kullanımında olan NY 266 plakalı tırın dorsesi altına gizlenmiş toplam 1541 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulunduğunu söyledi.

124 adet daha bulundu

Söz konusu haplarla ilgili olarak zanlı C.A.’nın tutuklandığını belirten Metin, zanlının polisteki sorgusunda, söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı H.S ile birlikte zanlı S.A’nın yönlendirmesiyle, KKTC’ye ithal ettiklerini aktardı. Bunun üzerine diğer iki zanlının da tutuklandığını aktaran Metin, aynı gün Girne Doktor Fazıl Küçük Bulvarı’nda, yapılan aramada, otlar içine gizlenmiş zanlı  H.S’ye ait 124 adet daha uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hapın ele geçirildiğini açıkladı. Fadıl Metin, meseleyle ilgili olarak zanlı C.A ve zanlı H.S.’nin birer gönüllü ifade verdiğini kaydetti.

3 gün tutukluluk

Meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını, aranan emareler ve ifadeler olduğunu, incelenmesi gereken kamera kayıtları bulunduğunu belirten Metin, zanlıların gönüllü ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini dolayısıyla serbest kalmalar halinde tahkikata olumsuz etki edebilecekleri gerekçesiyle 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da, meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığına dikkat çekerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3582 defa okunmuştur