1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Toparlanıyoruz Hareketi’nden Ercan’la ilgili çağrı
Toparlanıyoruz Hareketi’nden Ercan’la ilgili çağrı

Toparlanıyoruz Hareketi’nden Ercan’la ilgili çağrı

Toparlanıyoruz Haraketi, Komite’nin, konuyu 11 aydır sonuçlandıramayıp, “içtüzüğe uygunluğu tartışmalı” bir biçimde görev süresinin uzatılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi, Ercan Havaalanının İşletme Haklarının Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi’ni, kamuoyunda oluşan tepkilerin zamana yayılıp etkisiz hale getirilmelerinin önünde durmaya ve gerekli araştırmaları zamanında yapmaya çağırdı.
Toparlanıyoruz Haraketi, Komite’nin, konuyu 11 aydır sonuçlandıramayıp, “içtüzüğe uygunluğu tartışmalı” bir biçimde görev süresinin uzatılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Toparlanıyoruz Hareketi, yazılı açıklama yaparak, Ercan Havalimanı denetim sözleşmesiyle ilgili hukukçuların gözlemlerini paylaştı.
Açıklamada, dönemin Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Ercan Havaalanı denetim işlerini Türkiye’de kayıtlı iki şirket ortaklığına devrettiği, bunun karşılığında ise T&T Havalimanı İşletmeciliği Şirketi’nin bu ortaklığa ayda 225 bin ABD doları, toplamda ise 11 milyon 250 bin ABD doları ödemesinin kararlaştırıldığı, hatırlatıldı.
Açıklamada, “Toparlanıyoruz Hareketi olarak Ulaştırma Bakanlığı’na yaptığımız bilgi edinme başvurusunda, raporda bahsi geçen tüm tekliflerin kopyalarını, Bakanlıkla şirket arasında yapılan sözleşmenin bir kopyasını ve denetimlerle beraber bir dizi bilgileri talep etmiştik. Bakanlığın, sorumuza ve itirazımız sonucu Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’nun kararına rağmen cevap vermemesi sonucu konunun yargıya intikal etmesi neticesinde bilgiler tarafımıza sunulmuştu” denildi.
Açıklamada, ilk gözlemde, Bakanlığa gelen tüm tekliflerin 30 Ekim 2015 tarihli olduğunun görüldüğü ifade edilerek, Ulaştırma Bakanı ve şirket yetkililerinin imzaladıkları sözleşmenin de yine aynı gün, 30 Ekim 2015 tarihli olduğu belirtildi.
Mecliste kurulan ‘Ercan Havaalanının İşletme Haklarının Hukuka ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkında Meclis Araştırma Komitesi görevini tamamlayamamışken, bilgilerin tüm kamuoyu tarafından incelenebilmesinin, komiteye çalışmalarını tamamlamak için itici bir güç vereceği inancı kaydedildi.
 


 

Bu haber toplam 1663 defa okunmuştur
Etiketler : , ,