1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Toparlanıyoruz Hareketi’nden Açık Mektup
Toparlanıyoruz Hareketi’nden Açık Mektup

Toparlanıyoruz Hareketi’nden Açık Mektup

Toparlanıyoruz Hareketi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, hükümet ve muhalefet partilerine açık mektup göndererek “görevlerini” hatırlattı.

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, hükümet ve muhalefet partilerine açık mektup göndererek “görevlerini” hatırlattı.

Mektupta, halkın, devlet ve hükümet yetkililerine, ülke sorunlarına çözüm bulunması, yolsuzluk ve usulsüzlüklerden hesap sorulması, seçim bildirgelerinde yer alıp, hükümet programına taşınan vaatlerin yerine getirilmesi, Meclis’in etkin ve verimli çalıştırılması, partizanlığa son verilmesi için oy verdiği vurgulandı.

Ülkenin gerçek gündeminden ve ihtiyaçlarından kopuk, kısır siyasi tartışmaların; sorunların çözümüne katkısı olmayacağının, ülkeyi daha ileriye götüremeyeceğinin aşikâr olduğuna dikkat çekilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin öncelikli ihtiyacı, hükümet programına uygun hareket edilerek, sorunlara çözüm getirilmesi ve halk yararına icraatlar yapılması iken, hükümetin hizmet üretmek yerine, sürekli sorun ve kriz üretmesi, kabul edilemez ve sorunlu bir yönetim anlayışıdır.

Ülkemizin anılan bu sorunlu yönetim anlayışından kurtulması için her yurttaşa görev düşmekle birlikte, esas görev ülkeyi yöneten devlet ve hükümet yetkililerinindir.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı’nı, bir siyasi oluşumun tarafı ve yönlendiricisi olduğuna dair iddialar hakkında açıklama yapmaya, Anayasa’nın emrettiği bağımsızlığını sürdürmeye, Meclis Başkanı’nı, Meclis’i daha etkin ve verimli çalışır hale getirecek yasal ve idari tedbirleri almaya, hükümet ortaklarını, mazeret ve yapay kriz üretmek yerine, hem seçim bildirgelerinde hem de hükümet programında takvime bağlanarak ifade edilen vaatlerini yerine getirmeye ve halk yararına icraatlar yapmaya, muhalefet partilerini ise hükümetin icraatlarını, halk adına daha aktif denetlemeye, acilen davet ediyoruz. “

(tak)

Bu haber toplam 1184 defa okunmuştur