1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Toparlandık ve bu işi bitirdik”
 “Toparlandık ve bu işi bitirdik”

“Toparlandık ve bu işi bitirdik”

Tarihinde yedinci şampiyonluğuna ulaşan Yenicami’de Teknik Direktör Turan Altay YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulundu

A+A-

Yenicami haftasonu elde ettiği Mağusa Türk Gücü galibiyeti ile birlikte geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğunu ilan etti. Toplamda 7’nci şampiyonluğunu elde eden Yenicami’deki bu başarıda önemli pay sahibi isimlerden bir tanesi olan Teknik Direktör Turan Altay, YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulundu.

Teknik adam olarak ülke futbolunun en üst seviyesinde toplamda 5 kez şampiyonluk yaşayan Altay, bu başarıların 4 tanesini 2 farklı takımda arka arkaya yakalamış oldu. Altay aynı zamanda Yenicami’nin tarihinde ilk kez 2 kez üst üste şampiyon olan takımın başında da yer aldı. Altay lig içerisinde yakaladıkları 16 puanlık farkın ardından sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini, yönetimsel açıdan yaşadıkları sorunlar, kadrodaki futbolcuların gidişleri ve sakatlıklar sonrası toparlanarak şampiyon olduklarını ifade etti.

Altay: “Motivasyon konusunda sıkıntım yok”

Altay YENİDÜZEN’e verdiği özel röportajda antrenör olarak elde ettiği 5 yıllık şampiyonluğu, başarının sırrını, sezon içerisindeki süreci, yeni sezonu, yaşadıkları üzücü maçları, kupa hedefini ve KTFF-KOP süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
Elde edilen şampiyonluğun çok güzel bir başarı olduğunu ve insanın gurur duyduğunu aktaran Altay “Belli bir süre sonra insan buna alışıyor ve alışkanlık haline geliyor. Bu bende de biraz böyle oluyor. Sezon bitip şampiyonluk hedefine ulaştıktan sonra en az bir hafta veya on gün sonra, ondan sonraki sezonlarda nasıl bir şampiyonluk daha elde edebiliriz konusunu düşünmeye başlarım. Bu sakın olan motivasyon konusunda sıkıntı yaşadığım anlamı taşımasın. Diğer bir nokta; basından ve çevremdeki insanlardan çok övgü dolu sözler duyuyorum. Bunlar bana çok fazla keyif vermiyor. Yanlış anlaşılmasın bu bir şımarıklık veya laubalilik değildir. Aynı şeyleri çok kez duyduğum için rutin olmaya başladı. Ama motivasyon konusunda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Önümüzdeki yıl takımım kim olacaksa, nasıl şampiyon olurum düşüncesi içerisine girerim” dedi.

“Yenicami ile önümüzdeki sezon için görüşmedik”

Yenicami’nin ortaya koyduğu 3 yıllık plan çerçevesinde kendisi ile önümüzdeki sezon için herhangi bir görüşme yapıldı mı sorusuna Altay “Yenicami’nin benimle devam etme konusunda bir görüşmesi olmadı” cevabını verdi. Daha çok yeni şampiyon olduklarını ve önlerinde bir Kupa hedefi olduğunu hatırlatan Altay “Benim bir ay sonra sözleşmem bitiyor. Sonuç itibarı ile profesyonel bir antrenörüm. Günü geldiği zaman benim kulübümle manevi bir bağım kalır. Lig sonundaki 2 aylık süreç boş bir süreçtir. Ondan sonra gelen teklifleri değerlendirmek en doğal hakkımdır” açıklamasını yaptı.

Farkın kapanmasının sebepleri

Sezon içerisinde yakalanan 16 puanlık fark ve bu farkın daha sonra azalması ile birlikte şampiyonluk yolunda herhangi bir tereddütün oluşup oluşmadığı sorusuna Altay “Herhangi bir tereddütüm olmadı” cevabını verdi. 16 puanlık farka ulaşında bir takım sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Altay “ Örneğin, yönetimsel tarzda bir sıkıntı yaşadık. Devre arasında olduğunda mevcut yönetim istifa etti. Başka bir yönetim oluşacaktı, o oluşamadı. Onun sıkıntısını yaşadık. Kim ne derse desin mükemmel bir kadromuz yoktu, bunu söylemek isterim. Özellikle Adil’in BAL ligine gitmesi, ofans yönünden 22 gol atan Kenneth’in ayrılması bizi olumsuz etkiledi. Ünal’ın 3 haftalık cezası oldu. Yaşanan sakatlıklar da bunların üzerine eklendi. Bir de rakiplerimizin, örneğin K.Kaymaklı’da Yasin’in başka takıma transferi ve bazı oyuncularının BAL ligine gitmesi, gazetelerde ‘biz artık bu ligde yokuz’ beyanatları ve aradaki puan farkının 16’ya çıkması bizi olumsuz yönde etkiledi. Puan farkının kapanması ve performans düşüklüğünün sebepleri bunlardır” cevabını verdi.

“Toparlandık ve bu işi bitirdik”

Kenneth gittikten sonra birkaç hafta bocaladıklarını açıklayan Altay “Daha farklı bir düzen içerisinde oynadık. Elimizden geldiği kadar başka yönlerimizi ortaya çıkarmaya çalıştık. Kenneth ile oynadığımız dönemde çok fazla kenarları kullanan bir takım değildik. Özellikle son 2 hafta kenarları kullandık. Adil geldiği zaman çok çok iyi gelmedi. Onu yavaş yavaş toparladık. Ümidimden kesinlikle birşey kaybetmedim. Bu takımın şampiyon olacağını en başından söyledik. Toparlandık ve bu işi bitirdik”

“Cihangir maçı benim için dramatik bir gündü”

“Cihangir’e mağlup olduğumuz karşılaşma benim için çok dramatik bir gündü” diyen Altay şunları söyledi: “Ünal’ın sosyal medyada yazdığı bir söz vardı; ‘Ben vermeden kimse benden birşey alamaz’. O gün biz birşey vermeden Kerem Eran bizden birşeyleri aldı. Ben o gün itibarı ile Kerem hocayı çok eleştirdim. Canımızı yaktı, haksız olduğunu düşünüyorum. Çok da uzatmak istemiyorum. Ben bir hoca olarak maç bittiği andan itibaren 3-4 tane radyo programına bağlanarak elimden geldiği kadar istediklerimi söyleyebilirim. Ama hakem arkadaşlarımızın bu şansı yoktur. Basında kendilerini savunma hakları olmadığı için savunmasız insanlara karşı aşırı derecede eleştiri yapma niyetim yoktur. O gün eleştirdim, başka eleştirmem”
Kendisini üzen maçların olduğunu söyleyen Altay, 8’de 8 yaptıkları ilk haftalarda Y.Boğaziçi maçında yedikleri golün kendisini üzdüğünü, Bağcıl deplasmanında da ilk mağlubiyetlerini yaşamalarının kendilerini üzdüğünü belirtti. Aynı şekilde Cihangir maçının da kendisini üzdüğünü sözlerine ekleyen Altay, puan kayıplarının kendisini üzdediğini belirtti.

“Bu hafta kupayı alacağız”

Lige bu dakikadan sonra motive olmanın zor olacağını belirten Altay “Bu hafta en yakın rakibimiz K.Kaymaklı ile oynasak dahi o maça aşırı derecede bir motivasyon içerisinde çıkmak çok zordur. Çünkü biz bu hafta nasıl bir kutlama yaparız, onun planı ve programı içerisindeyiz. Bu hafta kupayı alacağız ama belki K.Kaymaklı’nın sahasında almayacağız. Şu anda geçen seneden kalma bir apoletimiz var. O sıfata sahip olduktan sonra oraya çıkıp gayrı ciddi oynamak söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

“Kupayı kazanamışsak hatamız vardır demektir”

Futbolculuk ve teknik adamlık kariyerinde hiç kupa şampiyonluğu yaşamadığının hatırlatılması üzerine Altay “Eğer kazanmamışsak bizde hatalar vardır. O dönemler içinde hata yaptık demektir. O hataları ben hep düşündüm. O hataları az çok bulmaya çalıştık ve bu hataları bu sene yapmamaya çalışacağız. Eğer şampiyon oluyorsak ve onun rehaveti ile bu maçlara çıkıp kaybediyorsak, onları kaldırmamız gerekir. Başka faktörlerse sorun çözümü bulmamız gerek. Bu sene kupayı kazanacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başarının sırrını anlattı

“Benim beşinci şampiyonluğum. Allah kimseye böyle birşeyi bugüne kadar hiç nasip etmedi. Bundan dolayı kendimi şanslı hissediyorum” şeklinde konuşan Altay “Bu işin sırrı nedir. Neden bu şampiyonlukları sen yaşıyorsun da başka biri yaşamıyor?” sorusunu hep bekledim” dedi. Altay “Öyle antrenör arkadaşlarımız var ki 20 yıl antrenörlük yapıp hiç şampiyonluk yaşamadılar. Bana 5’inci nasip oldu. Bu işin sırrı şudur; bir kere karşılıklı güven ve inanç. Futbolcunun bir antrenöre mutlak surette inanması ve güvenmesi lazım. Sadece futbol bilgisi ile ilgili değil, kişilik, karakter, doğruluk ve düzgünlük çok önemlidir. Futbolcu inanıp güvenecek. Bir laf vardır ‘Güven terk ettiği bedene asla geri dönmez’ diye. Ben de futbolcuların bana güvenmesi için çok hassas davranıyorum. Düzgün ve dürüst bir insan olduğuma inanıyorum. İşlerimi doğru yapıyorum ve doğruluğun karşılığını muhakkak her zaman almışımdır. Yalan, dolan, hile hiç yoktur. Herkese hakkını veriyorum, bu benim için çok önemlidir. Kimse yedek kaldı diye diğerini oynatma sebebimin onu daha fazla sevdiğim için değil, oynayan arkadaşının performansına gerçek anlamda inandığım için olduğunu biliyorlar. Bu çok önemlidir” açıklamasını yaptı.

“Futbolcular kupayı Yenicami’ye getirecekler”

“Süper Kupa’yı kazandık, bu çocuklar lig şampiyonu oldular. Umarım kupayı da alıp Yenicami çok güzel bir sene geçirecekler” diye konuşan Altay “15 Mart’ta şampiyon olacağız” sözleri ile ilgili de konuştu. Altay “Gecikme sebeplerinden bir tanesi Cihangir maçı, diğeri federasyonun ligleri bir hafta ileri alması. Yoksa hedefimize ulaşacaktık. Zaman zaman böyle şeyler oluyor. Bazen arabaya bindiğinizde Güzelyurt 20 dakikadır dersiniz ama yolda lastik patlayabiliyor” dedi.

KTFF – KOP süreci

Futbol Federasyonu’nun attığı adımları “Yürekten destekliyorum” diyen Altay, buna karşılık süreçteki bazı soru işaretlerinin kaldırılması gerektiği görüşünde. Altay “Dışa açılımı desteklemeyen insan olamaz diye düşünüyorum. Yıllardır futbolcular ambargolar altında eziliyorlar. Bu çocukların dünya ile maç yapmaları en doğal hakları. Federasyon Başkanı’nın böyle bir girişimi varsa tüm kesimlerin desteklemesi gerekir. Bana göre bu olayı birçok kesimle, hakemlerler, antrenörlerle, futbolcular birliği, derneklerle tartışması gerekirdi. Mevcut taslak da hala daha belirsizliğini koruyor. Herkes birşey söylüyor, bu kaos ortamının temizlenmesi ve net bir görüş ortaya çıkması gerekir. O metin mutlak surette temizlenip, düzgün olarak Kıbrıs Türk futboluna anlatılması gerekir. KOP’un altına mı gireceğiz? Üye mi olacağız? UEFA’ya mı katılacağız? Bir komite oluşturulacak diyorlar. Bu komite oluştuğu zaman birçok sıkıntı var. Komitenin oluşturulması ile örneğin Fenerbahçe ile maç yapma şansınız olacak. Bu şansı tanırken o komite bize F.Bahçe yasal bir limandan içeri girecek derse ne olacak? O komite biz antrenörlere lisansınızı tanımam A veya B lisanstan başlayacaksınız derse ne olacak? Herhangi bir maç yaptığımız zaman güvenliği kim sağlayacak? Birçok soru işareti vardır ve bunlara yanıt bulunması gerekir. Ama yürekten destekliyorum. İnşallah bir çözüm bulunur ve bu gençler artık dünyaya açılır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur