1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Tomografi önerildi, hastaneden ayrıldı”
“Tomografi önerildi, hastaneden ayrıldı”

“Tomografi önerildi, hastaneden ayrıldı”

Tanınmış Çocuk Diş Hekimi, sevilen isim İzgü Beyar’ı ölüm kliniğinde yakaladı… Hastaneye ambulansla ‘kalbi durmuş’ bir şekilde giden Beyar’a kalp masajı yapıldı, uzun uğraşlar sonuç vermedi. İzgü Beyar'ın büyük ihtimalle aort yırtılmasından dolayı yaşamın

A+A-

Tanınmış Çocuk Diş Hekimi, sevilen isim İzgü Beyar’ı kaybettik. Beyar’ın dün sabah kliniğinde kalbinin durduğu ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen  kurtarılamadığı belirtildi.

1970 doğumlu, iki çocuk babası İzgü Beyar’ın ölümü derin üzüntü yarattı.

Aort yırtılması…
İzgü Beyar'ın ilk belirlemelere göre aort yırtılmasından dolayı yaşamını yitirdiği belirtildi. Hastaneye ambulansla ‘kalbi durmuş’ bir şekilde giden Beyar’a kalp masajı yapıldı, uzun uğraşlar sonuç vermedi.

‘AORT DAMARI GENİŞLEMESİ’ teşhis edilmişti…
Lefkoşa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Dr. Gülgün Vaiz, Dt. İzgü Beyar’ın bayram öncesi, yani bir aydan kısa bir süre önce acile müracaat ettiğini, ‘AORT DAMARI GENİŞLEMESİ’ teşhisi ile servise alındığını açıkladı.

Dr. Vaiz: “Doktorundan da habersiz hastaneden ayrılmıştı…”
İzgü Beyar’a serviste yatması ve tomografi çekilmesi gerektiğinin söylendiğini de aktaran Dr. Gülgün Vaiz, Beyar’ın tüm riskler kendisine anlatılmasına karşın doktorundan da habersiz hastaneden ayrıldığı bilgisini paylaştı.
Doktorun İzgü Beyar’ı hastanede bulamaması üzerine telefoniyen ulaştığını ve geri dönmesi gerektiğini ifade ettiğini aktaran Dr. Gülgün Vaiz, “İzgü Beyar doktoruna ‘bilahare gelip yaptıracağım’ demiş ama hastaneye gelmedi” şeklinde konuştu.

“Hastaneye kalbi durmuş geldi… Döndürülemedi…”
O tarihten sonra DT. İzgü Beyar’ın hastaneye dün ‘kalbi durmuş’ bir şekilde geldiğini kaydeden Dr. Gülgün Vaiz, “Kalp masajı yaptık, çok uzun süre uğraştık, döndürmeye çalıştık ama olmadı” dedi.

Aile otopsi istemedi…
DT. İzgü Beyar’ın ailesinin otopsi yapılmasını kabul etmediği de öğrenilirken, Beyar’ın ölümü ‘yüksek ihtimalle aort yırtılması’ olarak açıklandı.

Çocuk büyük tanıyan herkesin sevdiği bir isim…
Uzun yıllardır ‘Çocuk Diş Hekimi’ olarak görev yapan İzgü Beyar’ın genç yaşta ölümü, tüm tanıyanlarını yasa boğdu.
Sempatik kişiliği ve güler yüzü ile tanınan Beyar, bir dönem Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın başkanlığını da yapmıştı.

Sağlık Bakanlığı: “Tam teşekkülü bir ambulansla müdahale edildi”

Sağlık Bakanlığı, dün sabah geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden ülkenin tanınmış Diş Hekimlerinden Dt. İzgü Beyar’a müdahale eden 112 Hızır Servis ambulansı ve çalışanları hakkında bir internet gazetesinde yer alan iddiaların tamamıyla asılsız olduğunu bildirdi.
Beyar’ı almaya giden ambulansın içerisinde yeterli donanımın, hatta sedye olmadığı ve hastanın vatandaşlar tarafından ambulansa taşındığı yönündeki iddiaların, tamamen uyduruk, gerçeklerle bağdaşmayan ve etik yayıncılık anlayışından uzak olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, bu tür asparagas yayınların özveriyle 24 saat görev sürdüren sağlık çalışanları ile sağlık kurumlarımıza yapılmış büyük bir haksızlık olduğunu kaydetti.
Sağlık Bakanlığı, 112 Hızır Servis ekibinin, İzgü Beyar için çağrı geldikten 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde müdahale gerçekleştirdiğini belirten Sağlık Bakanlığı, bu müdahalenin tam donanımlı ve uzman sağlık personeli tarafından yapıldığı vurgulandı.
Gerçeklerden uzak bu tür yanıltıcı yayınların, sağlık hizmetlerine duyulan güvenin yitirilmesine yol açtığının altını çizen Sağlık Bakanlığı, “Bu tür yayınlar,  kimseye bir fayda getirmediği gibi, hasta ve hasta yakınlarını da üzmekte, toplumda da gereksiz bir karamsarlık ve paniğe yol açmaktadır” dedi.
Basın yayın kuruluşlarının özellikle sağlıkla alakalı haber yaparken daha hassas ve duyarlı davranmalarını isteyen Sağlık Bakanlığı, gerçekliği kanıtlanmamış, toplumda gereksiz panik ve kargaşa yaratacak yaklaşımlardan uzak durulması çağrısını yaptı.

Açıklamasında, 112 Hızır Servis Komuta Kontrol Merkezinin elektronik kayıtlarına göre, İzgü Beyar için bu sabah saat 09.05’te 227 06 72 numaralı telefonundan 112 Hızır Servise ihbar geldiği ve ekibin 26 saniye içerisinde olay yerine hareket ettiği bilgisini de veren Sağlık Bakanlığı,  saat 09.10 itibarıyla,  112 Hızır Servis ekibinin olay yerinde hastaya müdahale başladığı ve 09.16’da da hastanın ambulansla hastaneye getirilip saat 09.20’de acil servisten girişinin yapıldığı kaydedildi.
Birkaç hafta önce 5 yeni ve tam donanımlı ambulansın filoya eklendiğini anımsatan sağlık Bakanlığı, önümüzdeki günlerde 10 yeni ve tam donanımlı ambulansın da mevcut filoya kazandırılması için açılan ihalenin de sonuçlandırıldığı bilgisini verdi.

Bu haber toplam 4963 defa okunmuştur