“TOL hakkını hukuk çerçevesinde arayacaktır”

“TOL hakkını hukuk çerçevesinde arayacaktır”

Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, “Türk Ocağı hakkını hak ve hukuk çerçevesinde arayacaktır” açıklamasını yaptı.

A+A-

Satın alma opsiyonu Türk Ocağı’nda bulunan ancak bonservisinin bulunduğu Bostancı Bağcıl tarafından Küçük Kaymaklı’ya verilen Justice Amenyaglo ile ilgili sarı siyahlı camianın tepkileri sürüyor.

Türk Ocağı kulüp başkanı Fahri Altınör’ün yurt dışında olması ve hafta başında adaya dönecek olması sonrasında Girne ekibi konuyu yönetim kurulunda detaylı değerlendirecek. Konu ile ilgili olarak Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, “Türk Ocağı hakkını hak ve hukuk çerçevesinde arayacaktır” açıklamasını yaptı.

 

Pars: “Duygusal değil, hukuksal yaklaşacağız”

Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, kendisinin kulüp adına bir açıklama yapmasının şu an için doğru olmadığını, başkanın adaya dönüşünde konunun yönetim tarafından detaylı bir değerlendirme yapıldıktan sonra açıklamanın yapılabileceğini belirtti. “Kendi şahsi fikrimi belirtmem gerekirse Türk Ocağı konuya duygusal değil, hukuksal yaklaşacaktır. Ben Türk Ocağı Asbaşkanı olarak ülkemizdeki adalet sistemine güveniyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Bu gibi olayların önüne düzenlemelerle geçilebilir”

“Gayrimenkul sektöründe yer alan biri olarak örnek verecek olursam 2006’da Emlakçılar Yasası geçerken bir ev için mal sahibi birçok kişi ile sözleme yapabilirdi. Bundan tapu veya yerel makamların haberi olmazdı. Bundan dolayı da gayrıyasal bir ortam vadı. Bunun cezasını Kıbrıs Türk halkı çekti” diyen Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, “Devlet 2006’da yasayı geçirdi. Ondan sonra bu tarz olayların önüne geçildi. Tabi tapu ile futbolcuyu aynı kefeye koymak doğru değildir ancak bunun gibi olayların önüne bu tarz yaklaşımlarla geçilebilir” ifadelerini kullandı.

 

“Hukuk ve etik değerler çerçevesinde hakkımızı arayacağız”

Bunların kendi şahsi görüşü olduğunu belirten Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, “Bunun cevabını başkan ve yönetim olarak birlikte alacağımız kararla vereceğiz. Türk Ocağı olarak her zaman hukuk ve etik değerler çerçevesinde hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı. Burada somut tek bir suçlunun olduğunu, onun da oyuncuyu kendilerine satan başkanın olduğunu, tabi futbolcunun da suçu olduğunu belirten Pars, hakkın mahkemede aranacağını dile getirdi.

 

“Üzerinde ilgili kulübün imzası ve kaşesi olan, opsiyon hakkının belirtildiği yazı bizdedir”

Justice Amenyaglo’nun satın alma opisyon hakkının kendilerinde olduğunu belirten, B.Bağcıl kulüp başkanı imzası ve kaşesinin olduğu yazının kendilerinde mevcut olduğunu kaydeden Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, “Satan şahısla ilgili delil ortadadır. Satın alma opsiyonu, kendi kulüp antedli kağıdı, kaşesi, imzası mevcuttur. Kendisi, hukuksuzluk, düzensizlik diz boyu, hiçbir imzanın hiçbirşeyi bağlamayacağı şeklinde yaklaşmıştır olaya. Ancak onun tersini ıspatlayacağım. KKTC Mahkemeleri bu tür sözleşmeleri dikkate alacağına inanıyorum” açıklamasını yaptı. Pars, “İmzalanan sözleşmelerin bir yaptırımı vardır. Hukuk devletidir bu ülke, adalet sistemi vardır. Futbol da aynı sistemin içerisindedir” ifadelerini kullandı.

 

“Sözleşme çerçevesinde ödemeleri yapılmıştır”

Yaşanan bu olayla ilgili olarak Justice Amenyaglo’ya Türk Ocağı kulübünün kapılarının kapanıp kapanmadığı sorusu üzerine Pars, “Bu konu Türk Ocağı başkan ve yönetiminin alacağı bir karardır” dedi. “Justice’e ödelemelrini yaptık, çekini verdik. Tamamen sözleşmeleri çevçevesinde gerçekleşti” diyen Pars, “Kendisi menajerden kaçtı, daha sonra parayı almadığını iddia etti. Karşıdakinin yaptığı KTFF’nin etik, tüzük veya regulasyonlarının boşluğundan yararlanma” şeklinde konuştu.

 

“Bir sözleşmenin altına imza koymanın ne demek olduğu öğrenilsin”

“Bu başka olayların yaşanmaması için emsal olmalı” diyen Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars, “Ben bütün dünyada emsalleri ile mahkemeye çıkarım. Fazla emsali vardır bu tür anlaşmaların. Bir sözleşmenin altına imza koymanın ne demek olduğu öğrenilsin” dedi. Türk Ocağı Asbaşkanı Kemal Pars sözlerinin sonunda “Türk Ocağı hakkını, hukuk çerçevesinde arayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 4847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.