1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TMT, UBP'den bilgi talep etti
TMT, UBPden bilgi talep etti

TMT, UBP'den bilgi talep etti

Yılmaz Bora, UBP’nin ulusal davanın bekçisi olduğunu kaydederek, hükümet ortağı UBP’nin iç ve dış gelişmelerle ilgili halkı bilgilendirmesini istedi.

A+A-

  Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Kıbrıs’ın yaşanmış gerçeklerini dikkate almadan kalıcı ve yaşayabilir bir çözüme ulaşılamayacağını kaydetti.

“‘Çözüme çok yaklaşıldı’ şeklindeki görüşler gündemde tutularak olumlu bir hava yaratılmaya çalışılıyor” diyen Bora, yetkililerin görüşme süreciyle ilgili açıklama yapmadığını, bu nedenle ortada bir bilgi kirliliği olduğunu savundu.

Yılmaz Bora, yazılı açıklamasında UBP’nin ulusal davanın bekçisi olduğunu kaydederek, hükümet ortağı UBP’nin iç ve dış gelişmelerle ilgili halkı bilgilendirmesini istedi.

Bora, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıklamalarının halkı rahatsız etmeye başladığını öne sürdü; Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekteri Şener Elcil’i ve Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın bazı açıklamalarını da eleştirdi.

(tak)

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur