1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TL neden bu hafta değer kaybetti?
TL neden bu hafta değer kaybetti?

TL neden bu hafta değer kaybetti?

Türk Lirası (TL) Cuma günü ABD doları karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybederken, Ağustos ayındaki TL krizinden bu yana ilk kez haftalık değer kaybı yüzde 3'e yaklaştı

A+A-

Piyasanın seçim öncesi fiyatlama yapmaya başlaması, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Merkez Bankası'nın gelecek haftaki toplantısında faiz indirimi yapabileceğine ilişkin beklentiler, kamu harcamalarını artıran kararlar ve petrol fiyatlarının tekrar yükselmeye başlaması uzmanlara göre TL'ye baskı oluşturuyor.

Blackfriars Varlık Yönetimi'nde portfolyo yöneticisi olan Anastasia Levashova, TL'nin bu hafta yaşadığı değer kaybının "piyasa fiyatlamasıyla" yakından ilgili olduğunu söyledi.

Levashova, Ağustos ayında 2018 başındaki değerinin yaklaşık yüzde 50 aşağısında bulunan liranın hızlı bir şekilde değer kazanmasına ilişkin "TL önce çok değerlendi. Mesela 5,20 seviyesi TL'nin olması gerekenden daha değerli olduğu bir seviyeydi" yorumunda bulundu.

 

q1-085.gif

 

Levashova, petrol fiyatlarında yukarı yönde bir ivmelenmenin, Türkiye'nin petrol ithalatı yapan bir ülke olması nedeniyle, lirada değer kaybına neden olacağını belirtti.

Bu haber toplam 1342 defa okunmuştur