1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TKP Yeni Güçler: Artık hesap sorma zamanı geldi
TKP Yeni Güçler: Artık hesap sorma zamanı geldi

TKP Yeni Güçler: Artık hesap sorma zamanı geldi

“Dünyada, kendi ülkesinde yok olan bir toplum yok ama biz bu duruma düşürüldük. Artık hesap sorma zamanı geldi”

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, ülkede değişime büyük ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, bunu ancak halkın yapabileceğini söyledi.

“Artık hesap sorma zamanı geldi” diyen Tunalı, “Dünyada kendi ülkesinde yok olan bir toplum yok. Maalesef biz bu duruma düşürüldük” ifadesine yer verdi. 

“OY VERMEMEK ŞU ANKİ DÜZENİN DEVAMI OLUR”

Yazılı açıklamasında, toplumsal uyanışın şart olduğunu söyleyen, halka “sandığa küsmeyin” uyarsında bulunan Tözün Tunalı, “Oy vermemek şu anki düzenin devamı olur” dedi.

Hükümeti ve ülkedeki düzeni eleştirerek, halkın birçok konuda açıklama beklediğini dile getiren TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tunalı, “Halk, son günlerde yaşanan arazi olaylarına öfke duyuyor. Hükümetse sessizliğini koruyor. Bugün ortaya çıkanlar bunlar, peki ya ortaya çıkmayanlar?” diye sordu.

“HİÇBİR PARTİ DİĞERİNDEN HESAP SORAMADI”

Tözün Tunalı, açıklamasında şunları da kaydetti:

“Ülkenin kaymağını yiyen kişiler Vakıflardan kaç yıllığına ve kaç paraya arazi kiraladı? Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nin son 10 yılda kimlere, nerede ve kaç paraya arazi verdi? Halkımızın bunu bilmesi gerekiyor. 50 yıldır bu ülkede kimseden hesap sorulmadı. Ülkeyi yönetenler, ‘nerden buldun’ yasasını yıllarca geçirmedi. Her hükümet döneminde usulsüzlükler yaşandı. Hiçbir parti diğerinden hesap soramadı. Şimdi durum değiştir. Hesap sorma zamanı gelmiştir.”

 

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur
Etiketler :