1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tiyatroseverler salona sığmadı
Tiyatroseverler salona sığmadı

Tiyatroseverler salona sığmadı

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen Girne Tiyatro Günleri’nin ilk oyununa sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

A+A-

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen “Girne Tiyatro Günleri”  önceki akşam perdelerini Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yeşilçam” isimli komedi oyunuyla açtı.

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası Spectrum  Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve girişin ücretli olduğu etkinliğe, tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Salona kapasitesinin üzerinde izleyici gelince, çok sayıda sanatsever oyunu ayakta ve basamakların üzerinde oturarak izledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ablasının vefatı nedeniyle etkinliğe katılmazken, Milli Eğitim Bakanı Dr Özdemir Berova, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediyesi meclis üyeleri, Girne Belediyesi müdürü Ali Teknikel,  Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan, Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ve Güney Kıbrıs’tan gelen bir tiyatro ekibi oyunu izleyenler arasındaydı.

Atik: Sanatseverleri geri çevirmek istemedik

Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik, oyunun bitiminde yaptığı konuşmasında, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün ablasının vefatı nedeniyle oyunu izleyemediğini ancak sanata duyduğu saygı nedeniyle de etkinliğin ertelenmesini istemediğine dikkat çekti.
Derman Atik, tiyatro oyununu izlemeye gelenlerin kısa sürede salondaki koltukları doldurduğuna işaret ederek, oyunu izlemek için sıra bekleyen sanatseverleri geri çevirmek istemediklerinden dolayı bazı izleyicilerin oyunu ayakta ya da basamakların üzerine oturarak izlediğini ifade etti.

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen “Girne Tiyatro Günleri’ne” gösterilen ilgi nedeniyle izleyenlerin salona sığmadığını anlatan Atik, “Girne, Girne olalı bir tiyatro oyununda bu kadar kalabalık, coşku ve heyecan görmedi”dedi. Atik, tiyatroseverlerin oyuna gösterdiği büyük ilgi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, izleyicilere teşekkür etti. Atik’in konuşmasınn ardından Girne Belediyesi meclis üyesi Ziya Sencer ve Hatice Akmanlar Aşık, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularına teşekkür plaketi takdim etti.

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur