1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tiyatro sanatçısı Andaş, yaşamını yitirdi
Tiyatro sanatçısı Andaş, yaşamını yitirdi

Tiyatro sanatçısı Andaş, yaşamını yitirdi

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları oyuncusu İbrahim Andaş, bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’ndan emekli, Andaş Tiyatrosu kurucusu İbrahim Andaş, yaşamını yitirdi. 

64 yaşındaki Andaş, kısa süre önce ciğerlerinde meydana gelen bir komplikasyonun ardından tedavi gördüğü Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 

YENİDÜZEN’e bilgi veren Başhekim Yardımcısı Dr Erol Uçaner, Andaş’ın Genel Cerrahi Yoğun Bakımı Servisi’nde hayatını kaybettiğini açıkladı.

Uçaner, vücut iltihabı oluşan Andaş’ın ‘multipl organ yetersizliği’ nedeniyle gördüğü tedaviye cevap vermediğini belirtti.

Andaş için yarın 10.45’te Devlet Tiyatroları Binası önünde anma töreni düzenlenecek,  ardından da kılınacak öğle namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Uzun yıllar Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nda, birçok oyunda görev alan Andaş, emekliliğinin ardından da Andaş Tiyatrosu’nu kurarak özellikle çocuklara yönelik oyunlar sahneye koymuştu.
Üç çocuk babası Andaş, hayatını tiyatroya adamıştı.
Andaş’ın oğlu organizatör İrfan Andaş, babasının anma töreni ve cenaze törenine eski sanatçı dostlarını ve sevenlerini katılmaya çağırdı.
İrfan Andaş, “Beklenmedik bir anda, genç denecek bir yaşta babamızı kaybettik. Hepimiz için büyük bir acı. Bize düşen, adını yaşatmak, hizmetlerini gelecek nesillere aktarmak. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz” dedi.

 

Fotoğraf Yıltan Taşçı

Bu haber toplam 4768 defa okunmuştur