1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tiyatro ile iç içe 5 gün
Tiyatro ile iç içe 5 gün

Tiyatro ile iç içe 5 gün

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda Tiyatro ile iç içe 5 gün

A+A-

 

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencileri 12-13 Nisan ve 19-20-21 Nisan tarihlerinde düzenlediği geleneksel 9. tiyatrODTÜ Şenliği ile tiyatro ile iç içe 5 gün geçirecek.

Diğer üniversitelerin öğrencilerine ve halka da açık olan Şenlik, 12 Nisan Pazar günü William Masterosimone’ın “Kedinin Pençesi” isimli oyunuyla başlayacak. “Kedinin Pençesi” oyunu Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından sahnelenecek. Şenlik ilk haftasını, 13 Nisan Pazartesi günü tiyatrODTÜ’nün sergileyeceği modern tiyatronun kurucularından sayılan Nobel Ödüllü İtalyan yazar Luigi Pirandello’nun kaleme aldığı komedi türündeki “Size Öyle Geliyorsa Öyledir” isimli oyunla tamamlayacak.

Şenliğin ikinci haftası 19 Nisan Pazar günü Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan Doç. Dr. Türel Ezici’nin “Tiyatro” konulu semineri ile başlayacak. Aynı gün İspanyol Jordi Galceran’ın 2003 yılında kaleme aldığı ve yazara dünya çapında ün getiren psikolojik gerilim türündeki oyunu “Grönholm Metodu”nu Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı öğrencileri sergileyecek. 20 Nisan Pazartesi günü Ordu Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun sahneleyeceği Georg Büchner'in 1836 yılında yazmaya başladığı tahmin edilen, ölümüyle yarım kalan ve daha sonra diğer bazı yazarlar, editörler ve çevirmenler tarafından farklı şekillerde sonlandırılan Woyzeck adlı oyunu ile devam edecek olan 9. tiyatrODTÜ Şenliği, 21 Nisan Salı günü İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı  öğrencilerinin sergileyeceği oyunla sona erecek. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri Ariel Dorfman’ın eşsiz eseri “Ölüm ve Kız”ı sahneleyecekler.

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur