1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Tiyatro Günü’nde “Kim Bay Schmitt?” sahnelendi
Tiyatro Günü’nde “Kim Bay Schmitt?” sahnelendi

Tiyatro Günü’nde “Kim Bay Schmitt?” sahnelendi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kim Bay Schmitt?” oyununu ücretsiz sahneledi

A+A-

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu her yıl olduğu gibi bu yılda 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde “Kim Bay Schmitt?” oyununu ücretsiz sahneledi. Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği oyun beğeniyle ve kahkahalarla izlendi. Oyun öncesinde sahneye çıkan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçıları ve ekibi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü basın bildirisini seyirciyle paylaştı. Ayrıca Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Şube Amire Kıymet Karabiber ve Lefkoşa Türk Belediyesi As Başkanı Akın Aktunç birer konuşma yaptı.

Kıymet Karabiber özetle şunları ifade etti, “Lefkoşa Belediye Tiyatrosu 37 yıldır aralıksız oyunlarını seyirciye sunmaktadır. Her 27 Mart’ta tüm dünyada olduğu gibi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sahnelediği oyunları ücretsiz olarak siz seyircilere sunuyor. Bizler en azından bu süreçte Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimizin de desteğiyle oyunlarımızı siz seyircilere sunabilirken, Türkiye’de tiyatrolar, üniversiteler, tiyatro okulları siyasilerin baskılarıyla işlevini yitirmekte, aydınlar, akademisyenler ya tutuklanıyor ya da mesleklerinden uzaklaştırılıyorlar. Türkiye’de aydınlar susturulurken, ifade özgürlüğü diye bir kavram ortadan kaldırılırken, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamaya çalışıyoruz”.

Akın Aktunç ise konuşmasında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun öncü tiyatrolardan olduğunu söyledi. Ayrıca Aktunç, tiyatronun sadece sahnede olmadığı hayatın bir parçası olduğunu söyleyerek Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber’e teşekkür etti.

Bu haber toplam 2402 defa okunmuştur