1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık için büyük destek
Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık için büyük destek

Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık için büyük destek

Yakın Doğu Üniversitesi ve Tusem’den;Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık için büyük destek

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi ve TUSEM Eğitim Kurumları Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Programları çerçevesinde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavlarına girecek tüm adaylara eğitim destek programı düzenliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’den verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Enstitüsü ve Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile TUSEM eğitim kurumlarının eşgüdümünde TUSEM tarafından Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen canlı dersler, offline dersler ve yoğunlaştırılmış TUS/DUS kampları TUS ve DUS’a katılacak adayların bu önemli sınavlara hazır hale getirilmesi amaçlanıyor denildi.

“YDÜ olarak öğrencilerimizi hem hekimlik hem de uzmanlık kariyerlerine en iyi şekilde hazırlıyoruz.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Tıp ve Diş Hekimliği alanında seçkin akademik kadrosu, donanımlı hastaneleri ve laboratuvar altyapısı ile öğrencilerine en iyi eğitimi vererek onları nitelikli hekimler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Bu doğrultuda üniversite bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarda öğrencilerden gelen geribildirimleri ve talepleri de büyük bir ciddiyet ve titizlikle ele aldıklarını belirten Prof. Dr. Şanlıdağ, “Öğrencilerimizin Tıpta ve Diş Hekimliği’nde uzmanlık sınavlarına hazırlanmasına destek olmak üzere Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin koordinasyonu ve TUSEM işbirliğiyle bir yıl önce hayata geçirildi. Eğitim programı kapsamında, canlı dersler, offline dersler, deneme testleri ve TUS kampı uygulamaları ile öğrencilerimizi TUS ve DUS’a hazırlamaktayız. Bu sayede öğrencilerimizin Tıp ve Diş Hekimliği’nde uzmanlık sınavlarına hem içerik, hem soru teknikleri hem de zamanı verimli kullanmak açılarından daha sistematik bir şekilde hazırlanma imkanı buluyor.  Yakın Doğu Üniversitesi olarak öğrencilerimize verdiğimiz yüksek standartlardaki tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri eğitimleriyle en üst düzeyde bilgi ve beceri donanımına sahip hekimler olarak yetiştirirken aynı zamanda onların gelecekteki profesyonel yaşamlarına katkı sağlamaya yönelik eğitimleri de kendilerine sunuyoruz.” dedi.

TUS ve DUS Eğitimleri bağlamında Yakın Doğu Üniversitesi ile yapmış oldukları işbirliğine çok önem verdiklerinin altını çizen Tusem İzmir Şube Müdürü ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurs Koordinatörü Mete Kaymak bu eğitim programlarının öğrencileri hem etkin bir şekilde TUS ve DUS’a hazırlayacağını hem de derslerdeki başarılarına katkı koyacağını vurguladı. Tusem Dershaneleri olarak 22 yıldır tüm şubelerinde mümkün olduğu kadar aynı öğretim kadrosu ve tek kaynak sık tekrar sloganı ile bugüne kadar 40 binden fazla doktora tıpta uzmanlık sınavına yönelik profesyonel hizmet verdiklerini belirten Kaymak, “Yakın Doğu Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirliği sonucu TUS ve DUS alanındaki profesyonel desteğimizi son 2 yılda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de taşımış olduk. Buradaki hedefimiz Yakın Doğu Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinin Tus’da ki başarısını arttırmak ve böylelikle Yakın Doğu Üniversitesi’nin Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda göstermiş olduğu başarısını daha yukarılara taşımaktır. Hedeflediğimiz başarıyı yakalayabilmek için daha önce defalarca başarısı kanıtlanmış eğitim programımızı birebir Yakın Doğu Üniversitesinde de uyguluyoruz. TUS’a yönelik çalışmalarımızı tıp fakültesi 5. Sınıfından itibaren başlatıp, 440 saatlik eğitim programımızı 15 günde bir Cumartesi ve Pazar günleri düzenlemiş olduğumuz derslerle 1 yıla yayarak tamamlıyoruz. Benzer bir programı DUS için de yürütüyoruz. Daha sonra 6. Sınıfta aynı dersleri bir kere daha aynı şekilde canlı olarak tekrar ediyor, Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan TUS ve vaka kampı gibi tamamlayıcı programlarla ve kayıt anından sınava kadar sınırsız tekrar imkanı sağlayan offline çalışma salonlarımızla hizmet vererek, kursiyerlerimizin ilk sınavlarında hedefledikleri uzmanlık branşlarına ulaşmalarına yardımcı oluyoruz.” dedi.

 

 

Bu haber toplam 3585 defa okunmuştur