1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Tıp camiası yasta
Tıp camiası yasta

Tıp camiası yasta

Dr. Akfert, uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü... 2 yıl 3 ay önce beyin tümörü teşhisi konulan Akfert, YDÜ Onkoloji Bölümü’nde dün saat 02:30’da hayatını kaybetti. 51 yaşında yaşamını yitiren Dr. Kazım Akfert dün gözyaşları arasında son yol

A+A-

21 Mayıs 2013…  Eşi kanserden öldü…
22 Mayıs 2015…  Kendi de kansere yenildi

 

Uzun süredir kanserle mücadele eden Çocuk Doktoru Kazım Akfert son nefesini verdi… Ülkede büyük üzüntüye yol açan  Dr. Akfert’in ölümüne beynindeki tümör yol açtı.  Geriye ise 7 yaşındaki ikiz çocukları kaldı… 22 Mayıs 2015'te yaşama gözlerini yuman Akfert'in eşi Serpil Akfert ise, 21 Mayıs 2013'te, yani tam 2 yıl önce aynı kanser türü nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Didem MENTEŞ

Serbest Hekimler Birliği eski Başkanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kazım Akfert dün kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Akfert, 2 yıl önce beyin tümörü nedeniyle eşini kaybettiği günün ertesi sabahı son nefesini verdi. Dr. Akfert’i de hayattan beynindeki tümör aldı. Geriye ise ikiz bebekleri kaldı… Tıp camiası yasta…

2 yıl 3 ay önce beyin tümörü teşhisi konulan Dr. Kazım Akfert, uzun süredir tedavi gördüğü Yakın Doğu Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde dün saat 02:30’da hayatını kaybetti. 2 yıl boyunca hastalığıyla mücadelede eden Akfert, son zamanlarda hastalığının ilerlemesi sonucu daha fazla direnemedi.

Eşi Serpil Kolay Akfert de 2 yıl önce yakalandığı meme kanseri nedeniyle beyine sıçrayan tümör sonucu 21 Mayıs’ta yaşamını yitirmişti. Eşinden önce kansere yakalanan Kazım Akfert, kısa süre içinde eşini kaybetmesi ardından tam 2 yıl sonra son nefesini verdi.

51 yaşında yaşamını yitiren Dr. Kazım Akfert dün gözyaşları arasında Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Büyük trajedi

Dr. Kazım Akfert’in hayatı da büyük trajediyle dolu… Akfert, uzun yıllar önce babasını akciğer rahatsızlığı sonucu felç kalmasının ardından yitirirken, annesini ise yine kanserden kaybetti. 21 Mayıs 2013 yılında ise eşi Serpil Kolay Akferti de kanserden kaybeden Dr. Kazım Akfert dün de aynı hastalık sonucu yaşamını kaybetti. Akfert ailesinden ise geriye 7 yaşında olan Erol ve Ülgen Akfert isimli biri kız biri oğlan ikiz çocukları kaldı. Küçük yaşta anne ve babasız kalan ikizlere Dr. Kazım Akfert’in büyük teyzesinin sahip çıktığı öğrenildi.

Tıp camiası yasta

Dr. Kazım Akfert’in ölümüyle büyük üzüntü yaşayan tıp camiası ise dün son görevini yerine getirdi. Akfert dün Lefkoşa Mezarlığı’nda kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi. Akfert’in ailesinin yanı sıra meslektaşları ve sevenleri cenazeye akın ederek, son görevlerini yerine getirdi.

51 yaşında hayatını kaybeden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kazım Akfert’in yakın dostu olan arkadaşları ve meslektaşları, duydukları büyük üzüntüyü YENİDÜZEN ile paylaştı.

Dr. Kazım Akfert’in 30 yıllık meslektaşı ve dostu olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, “Teşhis konulduktan sonra kendisine çok da uzun bir süre vermediler, 6 ay ömrü kaldığını söylediler ancak o çok mücadele etti ve biraz daha yaşadı” diyerek üzüntüsünü anlattı.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar, Çocuk Doktoru olan Dr. Kazım Akfert’in ‘malign’ (tedavisi mümkün olmayan) beyin tümörü hastalığına yakalandığını belirterek, Akfert’in birçok çocuğu sağlığına kavuşturmuş, sevecenliğiyle, gayretiyle mesleğini başarıyla sürdürmüş bir doktor olduğunu söyledi.

“Büyük kayıp”

Dr. Kazım Akfert’in mesleğini seven başarılı bir doktor olduğunu ayrıca dürüst ve çok sevilen bir kişilik olduğunu aktaran Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, “çok büyük bir kayıp” dedi.

Kulak, Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Dizdarlı ise Dr. Kazım Akfert’in ölümüyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “adam gibi adamdı” dedi.

“Ölümü hak etmeyenler listesini hazırlarsak Kazım bunun başında yer alır” diyen 20 yıllık meslektaşı ve dostu Dr. Erol Şeherlioğlu, , Kazım Akfert’in mesleğini insan merkezli yapan değerli bir doktor olduğunu söyledi.

---------------------------------------

Dr. Suphi Hüdaoğlu: “Ne yazık ki yaşam Kazım’a kötü davrandı”

30 yıllık meslektaşı ve dostu olan Kazım Akfert’i kaybetmenin acısını yaşayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, “ne yazık ki yaşam Kazım’a kötü davrandı” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Hüdaoğlu, “Kazım yıllar önce annesini kanserden, babası da akciğer rahatsızlığı geçirerek felç geçirdi ve hayatını kaybetti. Daha sonra ise eşi Serpil Kolay Akfert meme kanseri oldu ve beyine sıçraması sonucu 2 yıl önce yaşamını yitirdi” dedi. Dr. Kazım Akfert’e 2 yıl 3 ay önce beyin tümörü tanısının konulduğunu ve ameliyat olduğunu anlatan Dr. Hüdaoğlu, “kendisine çok da uzun bir süre vermediler, 6 ay ömrü kaldığını söylediler ancak o çok mücadele etti ve 1 yıl daha yaşadı” dedi. Dr. Kazım Akfert’in Yakın Doğu Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gördüğünü söyleyen Hüdaoğlu, Akfert’in son bir hafta içerisinde bilincinin kaybettiğini ve dün sabaha karşı 2:30 sıralarında yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Dr. Kazım Akfert’in biri kız biri oğlan ikiz çocukları olduğunu ve bakımlarının Kazım Akfert’in teyzesi tarafından yapılacağını da aktaran Hüdaoğlu, Dr. Akfert’in Sosyal Sigorta Dairesi’nden hastalığından dolayı malulen emekli olduğunu ifade etti. Dr. Suphi Hüdaoğlu, büyük mücadele veren arkadaşını kaybetmenin derin acısını yaşadığını belirterek, tıp dünyasına başsağlığı diledi.


-------------------------------------------------

Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar: “Büyük mücadele verdi, tedavisi mümkün değildi”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Sıla Usar, Çocuk Doktoru olan Dr. Kazım Akfert’in ‘malign’ (tedavisi mümkün olmayan) beyin tümörü hastalığına yakalandığını ve 2 yıldır mücadele ettiğini dile getirdi. Genç yaşta bu hastalığa yakalanan Dr. AKfert’in büyük mücadele verdiğini aktaran Dr. Usar, “bu hastalığa yakalananlar 2 yıl içinde hayatlarını kaybediyor” dedi.

Ülkenin çok değerli bir doktorunu kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu ifade eden Usar, Dr. Akfert’in birçok çocuğu sağlığına kavuşturmuş, sevecenliğiyle gayretiyle mesleğini başarıyla sürdürmüş bir doktor olduğunun altını çizdi. Toplumsal olarak bu gibi durumlara daha duyarlı olmamız gerektiğine dikkat çeken Tıp-İş Başkanı Usar, tıp camiasına başsağlığı diledi.

-----------------------------------------------------

Tabipler Birliği Odası Başkanı Dr. Filiz Besim: “Çok büyük bir kayıp”

Tabipler Birliği Odası Başkanı Dr. Filiz Besim, tıp camiasının değerli bir doktorunu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi. Dr. Kazım Akfert’in uzun süredir beyin tümörü ile mücadele ettiğini ve eşinin de aynı hastalıktan dolayı 2 yıl önce hayatını kaybettiğini aktaran Besim, “Eşi daha sonra bu hastalığa yakalanmasına rağmen daha önce hayatını kaybetti. 7 yaşında ikiz çocukları var. Çok büyük bir kayıp” şeklinde konuştu. Dr. Kazım Akfert’in mesleğini seven başarılı bir doktor olduğunu ayrıca dürüst ve çok sevilen bir kişilik olduğunu aktaran Filiz Besim, tüm tıp camiasına başsağlığı diledi.

------------------------------------------------------

Dr. Bülent Dizdarlı: “Adam gibi adam”

Kulak, Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Dizdarlı, yakın arkadaşı olan Dr. Kazım Akfert’in ölümüyle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “adam gibi adamdı” dedi. Mesleki anlamda zaman zaman birçok hastayı beraber paylaştıklarını söyleyen Dizdarlı, Akfert’in son derece disiplinli, mesleğini seven bir insan olduğunu aktardı. “Her kayıp erken bir kayıptır” diyen Dizdarlı, tıp camiasının ve toplumun önemli bir doktorunu kaybettiğini kaydetti. Son 2 yılda hastalığıyla büyük mücadele ettiğini, bu süreçte dahi biran evvel hastalarının yanına koşmak ve hizmet verme aşkıyla dolu olduğunu aktaran Dr. Bülent Dizdarlı, “maalesef bunu başaramadı, ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

--------------------------------------------------------------

Dr. Erol Şeherlioğlu: “Kazım’ın çocuklarına sahip çıkmak camianın görevi olmalı”

“Ölümü hak etmeyenler listesini hazırlarsak Kazım bunun başında yer alır” diyen 20 yılı aşkın dostu ve meslektaşı Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol Şeherlioğlu, büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Dr. Kazım Akfert’in hem doktorluğu hem insanlığının iyiliksever olmasının dahi bu ölümü adaletsiz yapan en önemli sebeplerden olduğunu vurgulayan Şeherlioğlu, “sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Dr. Akfert’in kimseyi kıracak bir harekette bulunmayan, son derece yardımsever bir kişilik olduğunun altını çizen Dr. Şeherlioğlu, Kazım Akfert’in mesleğini insan merkezli yapan bir doktor olduğuna dikkat çekti. “Kazım’ın çocuklarına sahip çıkmak camianın görevi olmalı” diyen Dr. Erol Şeherlioğlu, tüm tıp camiasına baş sağlığı diledi.

Bu haber toplam 8985 defa okunmuştur