1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Ticaret Odası’ndan Colony Otel’e ziyaret
Ticaret Odası’ndan Colony Otel’e ziyaret

Ticaret Odası’ndan Colony Otel’e ziyaret

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ülke ekonomisinde önemli rol oynayan yatırımcılarla geçtiğimiz hafta başlatılan ziyaretler devam ediyor.

A+A-

KTTO yetkilileri bu kez Colony Otel Genel Müdürü Tunç Şirintuna ile bir araya gelerek Kuzey Kıbrıs turizminde yaşanan sıkıntı ve endişeleri değerlendirme fırsatını yakaladılar.

Toros: “ada turizm daha etkin tanıtılmalı”
KTTO Başkanı Fikri Toros, Kuzey Kıbrıs toplumunun siyasal ve ekonomik olarak statik olmadığını, burada yatırım yapan turizmcilerin gerek yatırım ikliminin yeterli olmaması, gerekse siyasi sorunların yarattığı engellerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Devlet’ten teşvik alan işletmelerin özellikle ülke ekonomisine katkı yapmaları gerektiğini de belirten Toros, özellikle istihdam edilen insan kaynakları ve temin edilen ihtiyaçlar konusunda yerli işletmelerin ve yerli halkın desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Toros konuşmasında, Kuzey Kıbrıs turizminin çeşitlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, ülkemizde bulunan doğal güzelliklerin, tarihi eserlerin ve özellikle Kuzey Kıbrıs kültürünün dikkat çekici tanıtımlarla ön plana çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Şirintuna: “Fuarlarda kötü bir imajımız var”
Colony Otel Genel Müdürü Tunç Şirintuna ise, Kuzey Kıbrıs’ta uygulanmakta olan turizm stratejisinin yeterli ve etkili olmadığını, sektöre daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle yurtdışında ülke tanıtımı yapmak için yer aldıkları fuarlarda çok kötü bir imaj sergilendiğini, söz konusu fuarlarda Kuzey Kıbrıs stantlarının kimsenin ziyaret etmediği köşelere konulduğunu, götürülen tanıtım materyallerinin yıllardır aynı olduğunu ifade etti. Şirintuna, söz konusu tanıtım materyallerinin hedef kitleye uygun ve dikkat çekici bir şekilde yenilenip, güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrasında Toros, kısa bir süre önce başlatılan bu ziyaretlerin, sahaya inip, sorunları yüz yüze dinleyip veri elde etmek açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek, görüşmeler sonrasında elde edilen doneler neticesinde ilgili paydaşlarında katkıları alınarak bir yol haritası çizileceğini belirtti ve Colony Otel Genel Müdürü Tunç Şirintuna’ya kabulü için teşekkür etti.

YD

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur