1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. "The Meeting Point" etkinliklere ev sahipliği yapacak
The Meeting Point etkinliklere ev sahipliği yapacak

"The Meeting Point" etkinliklere ev sahipliği yapacak

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği eğitim, gençlik ve kültür odaklı bir dizi etkinlikler düzenleyecek.

A+A-

Kıbrıs'taki Avrupa Komisyonu Temsilciliği tarafından desteklenen ve Tarihsel Diyalog -Araştırma Derneği (TDAD) tarafından yönetilen bir girişim olan "The Meeting Point"in resmi açılışı 19 Mart Salı günü saat 18:00'de ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde gerçekleştirilecek.

Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasındaki işbirliğini kolaylaştırmak ve diyaloğu desteklemek için hareket eden The Meeting Point'in her iki topluma da ücretsiz bilgi, öneri, yardım ve Avrupa Birliği’nin öncelikleri,  yasaları, ilkeleri ve programlarıyla ilgili sorular hakkında cevap alma olanağı sunacağı bildirildi.

TDAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “The Meeting Point”in adanın geniş çaplı diyaloglarını kolaylaştıran yenilikçi bir proje olduğu ifade edildi.

The Meeting Point’in etkin bir hale getirilmesi çerçevesinde Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği eğitim, gençlik ve kültür odaklı bir dizi etkinlikler düzenleyecek.

Film festivali, faal yaşlanma için sözlü tarih anlatımı, fotoğraf yarışması, konser, çocuklar için masal anlatma kulübü,  cinsiyet ayırımı gibi sosyal konularla ilgili halk tartışması başlatılacak etkinlikler arasında.

Açılış etkinliğinde, İklim Değişimi & Enerji (2011) ve Nesiller arası Faal Yaşlanma ve Dayanışma (2012)  temaları kapsamında 2011 ve 2012 yılları süresince adanın bir çok yerinde çekilen fotoğrafların vitrine çıkarılacağı DigiMe fotoğraf sergisi de ziyaret edilebilecek.

Sergi 26 Mart tarihine kadar 09.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Bu haber toplam 1213 defa okunmuştur