1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TFF’nin gözü KTFF’de
TFF’nin gözü KTFF’de

TFF’nin gözü KTFF’de

TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş yaptığı açıklamada KTFF’ye her türlü desteği verdiklerini ve vereceklerini belirtirken, son sözün FIFA’da olduğunu söyledi. Kardaş, KKTC'de seçimler nedeniyle alınan bir karar olunabileceğini de sözlerine ekledi

A+A-

KTFF, Genel Kurulu’nda hükümetin futbolun iyileştirilmesi için tanınan 45 günlük sürenin dolmasıyla, tartışmalar yeniden alevlendi. KTFF aldığı kararı yarın basın toplantısıyla açıklayacak. Konu ile ilgili daha önce Al-Jazzire’de çıkan bir haberde KTFF’nin KOP’a başvuruda bulunacağı açıklanmıştı. Dün de konu ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nde çıkan haberde “KKTC  Futbol Federasyonu, Rum Federasyonu’na üye oluyor” başlığı kullanıldı.

“Görüşmeler başlayacak”
KTFF yetkililerinden edinilen bilgilere göre, KTFF yönetim kurulu, adaya çağırdığı danışman Jerome Champagne ile gerçekleştirdiği toplantı sonucunda, Federasyon tüzüğünde yeni bir düzenleme yapma ve KOP’a üyelik için görüşmelere başlanma kararı üretti.

Hürriyet: “TFF’nin talebi sert tepki çekti”
Hürriyet’in Ömer Bilge imzalı haberinde, KTFF’nin KOP’a üyelik kararını Pazartesi açıklayacağı ve KOP’un, FIFA onayının ardından KKTC’deki futbolun uluslar arası alanda tek yetkili mercii olacağını aktardı. Daha önceden FIFA’nın arabuluculuğuyla  KOP ile görüşmelerin yapıldığının aktarıldığı haberde, üyeliğin milliyetçi çevrelerin yoğun tepkisiyle gerçekleşmediği de yazıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in bonservis krizini çözmek için FIFA’ya Lefkoşa’da büro açma başvurusunda bulunduğunu da aktaran Hürriyet, bu başvurunun KTFF’nin sert tepkisini çektiğini ve başvurunun kabul edilmediğini de yazdı. Hatırlanacağı üzere TFF, Kıbrıs’ın kuzeyinde temsilcilik açmak için FIFA’dan görüş istemişti. FIFA’nın KTFF’den görüş talep etmesiyle, ortaya çıkan olay karşısında, KTFF red cevabını vererek, tepki göstermişti.

Kardaş: “Seçimler nedeniyle bir karar alındı”
Konu ile ilgili KTFF’nin, KOP’a üyelik kararı almasıyla TFF’den de bir açıklama geldiğini yazan gazete, TFF yetkililerinin, KTFF'nin tamamen siyasi hesaplarla hareket ettiğini öne sürdüğünü iddia etti. Hürriyet'e açıklama yapan TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da, "Biz TFF olarak bugüne kadar kendilerine her türlü desteği verdik, vereceğiz de... Ama son karar mercii dünya futbolun patronu olan FIFA. Bu tamamen KKTC'nin iç siyasetini ilgilendiren bir olay. KKTC'de seçimler nedeniyle bir karar alınmış olabilir" diye konuştu.

KTFF Yönetim kurulu yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla, bundan sonraki yol haritasını kamuoyu ile paylaşacak.

-----------------------------

Akça: “Sertoğlu'nun girişimleri tehlikeli”

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu(KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun girişimlerinin “KKTC devletinin varlığını tehlikeye sokacağı” görüşünü ifade etti.
Latif Akça yaptığı yazılı açıklamada, “Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik başvurusu yapma kararı sporcularımızın kimliğini ve devletini inkar etmesi durumuyla karşı karşıya bırakılmasıdır” dedi.
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun bazı siyasi parti ve derneklerin verdiği cesaretle büyük bir hataya doğru gitmekte olduğunu savunun Akça, “Kıbrıs Türkünün yıllardır verdiği mücadeleyi yerle bir edecek adımlar atmaktadır” ifadesini kullandı.
Akça, “Sertoğlunun bu girişimleri KKTC Devletinin varlığını tehlikeye sokmaktadır...Burdan tüm kulüp Başkanlarımıza da sesleniyoruz,  KOP’un kurucularından olan Çetinkaya Spor Kulübümüzün tavrını tüm kulüplerimiz göstermeli ve bu kötü gidişe dur demelidir” dedi.

Bu haber toplam 1452 defa okunmuştur