1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TFF’NİN GİZLİ PLANI
TFF’NİN GİZLİ PLANI

TFF’NİN GİZLİ PLANI

TFF, FIFA’ya yazı yazarak Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmak istediğini belirtti. FIFA, KTFF’den konu ile ilgili görüş istedi

A+A-

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kendilerinden habersiz bir şekilde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA) yazı yazarak Kuzey Kıbrıs’a temsilcilik açmak istediğini öğrendiklerini söyledi. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’nin KTFF’ye yazdığı yazı ile konu hakkında bilgi verdiği ve TFF’nin isteği ile ilgili olarak düşüncelerinin sorulduğunu belirten Sertoğlu, “Bu hareket varlığımızı yok etmektir” dedi.

FIFA, KTFF’den görüş istedi
TFF, 2 Mart Pazartesi günü Genel Sekreter Kadir Kardaş’ın imzasını taşıyan bir yazıyı FIFA’ya göndererek Kuzey Kıbrıs’ta bir temsilcilik açmak istediğini belirtti. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan birçok Türk vatandaşı olduğunu ve bundan dolayı temsilcilik açmak istendiği belirtilen yazıda ayrıca Kuzey Kıbrıs’taki futbolun durumunu görüşmek için FIFA’dan randevu talep edildi. Yaşanan gelişme sonrası FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 6 Mart Cuma günü KTFF’ye bir yazı yazarak TFF’nin talebi doğrultusunda görüş istedi. Valcke ayrıca KTFF’den Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile yürütülen görüşme süreci hakkında gelinen son nokta ile ilgili bilgi talep etti.

Sertoğlu: “Haberimiz olmadı”
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, dün gazetelerin spor müdürleri ile bir araya gelerek yaşanan gelişmeyi aktardı. Düzenlenen basın toplantısında KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Başkanı Ogün Genç Kaçmaz da yer aldı. Sertoğlu, bu konunun gizli kalmasını istemediklerini belirterek şunları söyledi; “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA’ya yazı yazarak adanın kuzeyinde bir temsilcilik açmak istediğini belirtti. Bizim bundan haberimiz olmadı. Yıldırım Demirören geldiğinde bize FIFA sizi tanımıyor demişti. Buna karşılık FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke bana yazı yazdı. TFF’nin yazdığı yazıyı da yazı ile birlikte bize yolladı. Bizden konu ile ilgili görüşlerimizi paylaşmamızı istedi”

“İşbirliği istiyorlarsa önce bizimle konuşacaklar”
Burada FIFA’nın kendilerini kaale almasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Sertoğlu, buna karşılık 1955 yılında kurulan KTFF’nin hiç bu kadar aşağılandığını görmediğini dile getirdi. Sertoğlu “Eğer burada bir işbirliği yapmak istiyorlarsa, bizimle oturup konuşacaklar. Bizden habersiz FIFA’ya yazı yazmayacaklar. Ben bunu FIFA Genel Sekreteri’nden öğrenmeyeceğim. Gönderilen yazıda bunlar belirtildi. Aycıca Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile ilgili yaşanan görüşme süreci hakkında bilgi istendi. Yönetim kurulumuzu toplayıp konuyu görüşeceğiz. TFF’nin esas niyeti nedir? Böyle birşey yapmak isterlerse bizimle temasa geçebilirlerdi, FIFA’ya yazı yazmalarına gerek yoktu. Her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu söylemiştik” açıklamasını yaptı.

“TFF bizi tanıyor demektir”
TFF gönderdiği yazıda ayrıca Kuzey Kıbrıs’taki futbolun durumunu görüşmek için FIFA’dan randevu talep ettiğini söyleyen Sertoğlu “Bizim KOP ile sürdürdüğümüz görüşme süreci ile ilgili bilgisi olmayan bir adam, FIFA ile neyi görüşecek?” şeklinde konuştu. TFF’nin temsilcikik açma ihtiyacı veya bu temsilciliğin işlevinin ne olacağını TFF’ye yazı yazarak soracağını söyleyen Sertoğlu “Federasyon burada dururken, başka bir ofise gerek yoktur. Beni en çok memnun eden nokta şudur; bizi tanımadığını söyleyen kişi FIFA’ya yazı yazıyor, FIFA da bize görüşümüzü soruyor. Bizi tanımayan biri, bu hareketiyle bizim varlığımızı kabul ediyor demektir” dedi.

“Ben temsilcilik açılmasına karşıyım”
“Bu hareket 1955’te kurulan bir federasyonun varlığını yok etmek demektir” diyen Sertoğlu “Ben federasyon başkanı olarak böyle bir temsilcilik açılmasına karşıyım. Federasyonu bu kadar ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Eğer işbirliği istiyorlarsa biz işbirliğinden yanayız. Ama bizi atlayarak hareket etmelerine kesinlikle izin vermeyiz” açıklamasını yaptı.

Champagne hafta başında adada
Öte yandan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, federasyonun danışmalık görevlerini yürüten Jerome Champagne’in hafta başında Pazartesi veya Salı günü Kuzey Kıbrıs’a geleceğini belirtti. Sertoğlu, henüz belli olmamasına karşılık aynı haftanın sonunda Zürih’e giderek FIFA’da birkaç görüşme yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2571 defa okunmuştur