1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Tetikçi’ tutuklu, diğerleri tutuksuz
‘Tetikçi’ tutuklu, diğerleri tutuksuz

‘Tetikçi’ tutuklu, diğerleri tutuksuz

Mağusa’da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan zanlı O.K , K.T.Ö, M.K ve M.T almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan zanlı O.K , K.T.Ö, M.K ve M.T almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlılardan tetikçi O.K 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, azmettirici zanlı K.T.Ö, M.K ve M.T tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı...
Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden, zanlı O.K’nin 22 Ağustos tarihinde Mağusa’da 15 Ağustos Bulvarı üzerinde, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklandığını anımsattı. Zanlı O.K’den yapılan soruşturmada tabancanın tespit edilerek emare alındığını söyleyen Güden tabanca üzerinde yapılan incelemede daha önceden Polis Memuru Orhan Demir’in çalınan silahı olduğunun anlaşıldığını belirtti. Güden, zanlı O.K’den tabanca hakkında yapılan soruşturmada konu tabancayı zanlı K.T.Ö’nün kendisine Y.O’yu öldürmesi için verdiğinin tespit edildiğini ifade ederek, mesele ile ilgili olarak Kaan Taşken Önsal’ın da tutuklandığını anımsattı. Güden, zanlı K.T.Ö’nün evinde yapılan aramada 1 adet daha tabanca, arabasında ise 1 adet boş kovan bulunduğunu belirtti. Güden, yürütülen tahkikat kapsamında zanlı O.K, K.T.Ö’ya ait cep telefonu dökümlerinin temin edildiğini belirterek temin edilen telefon dökümlerinde yapılan incelemelerde zanlı K.T. Ö’nün, polis memurunun sirkat edilen tabancasını, zanlı M.K aracılığı ile zanlı M.T’den temin ettiğinin öğrenildiğini anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Güden, aleyhine “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” davaları getirilen zanlı O.K’nin davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti. Güden, öte yandan aleyhine “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” davaları getirilen zanlı K.T.Ö ile aleyhlerine “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” davası getirilen zanlı M.K ve M.T’nin ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Tetikçi cezaevinde bekleyecek...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı O.K’nin, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Öte yandan Soyer, zanlı K.T.Ö, M.K ve M.T’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine emir verirken, zanlı K.T.Ö’nün 10 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Ayrıca Soyer, zanlı M.K ile M.T lehine 2’şer KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1704 defa okunmuştur